Site icon podunavlje.info

Osvojeni novi bodovi, ali je pobeda u Valjevu plaćena povredama

VALJEVO, 13. maj 21023 – Fudbaleri Smedereva su nastavili pobednički niz i u Valjevu, osvojeni su neophodni bodovi u trci za promociju, ali je ionako povredama prošaran spisak prvotimaca dopunjen sa još dva imena.: Budućnost Krušik 2014 – Smederevo 1924 0:2 (0:2)

Utakmica nije počela dobro za Smederevce jer se već u 8. minutu povredio Jovan Krneta, pa je umesto njega išao Miloš Zličić, što je prouzrokovalo određene promene u formaciji. Meč  je posle izmene nastavljen, ali i veoma oštra igra domaćih fudbalera.

U početnom periodu susreta, vredi istaći šut Mileta Savkovića preko gola u 15. minutu. Nevolja je što se upravo Savković povredio nekih petnaestak minuta kasnije, posle grubog starta jednog domaćeg igrača, pa je umesto njega u igru ušao Filip Ilić.

Kada su svi mislili da će se bez golova otići na poluvreme usledila je odlična akcija Smederevaca preko Jordana Jovanovića, koji upošljava Krstu Bojića, ovaj je promešao odbranu domaćih u šesnaestercu i dobrim šutem savladao Milinkovića.

Nastavili su Smederevci u istom ritmu i to je dalo rezultat; Miloš Zličić je sjajnim šutem sa nekih 20 metara povećava prednost. Istini za volju, lopta je na svom putu ka golu zakačila nekog od odbrambenih igrača Budućnosti i malo promenila smer.

Drugo poluvreme započelo je šutem Rajevca, ali preko gola Jovića, koji je između stativa zamenio sa Kaličinanina. Gosti su pa nadalje, zadovoljni rezultatom, održavali prednost, a pokušaji domaćina su bili jalovi.

Postigli su Valjevci jedan gol, ali je poništen zbog ofsajda. Inicijativa domaćih otvorila je mogućnost za kontre Smederevu i upravo posle jedne takve i asistencije Dimitrijevića Janković je izašao sam ispred golmana domaćih, ali je lopta prošla tik pored desne stative. I Filip Ilića je asistirao Zličiću, no je i njegov šut završio pored gola. Dimitrijević pokušao da iznudi jedanaesterac za Smederevo, ali je dobio žuti karton zbog simuliranja.

Vredi istaći veliku borbenost smederevske ekipe i odličan odnos prema igri. Borba tokom čitavih 90 minuta, bez stajanja, dvojica povređenih igrača i, ono što se kaže, ostavljeno srce na terenu.

David Filipović danas je debitovao u srpskoj ligi i vrlo dobro je odradio svoj posao. I Andrija Marković je danas odigrao sjajnu utakmicu, iako je bio na poziciji štopera,  bio je besprekoran. U ovakvim utakmicama se pokazuje kada je igrač zreo za seniorski fudbal a Andrija Marković to očigledno jeste.

Danas su Smederevci igrali bez standardnih bonusa, Kaličanina, Blagojevića i Nikole Jovanovića. Vladimir Ilić još nije zalečio povredu, a zbog žutih kartona nije u sastavu bio ni Kostić. Bonusi su bili mladići iz omladinskog pogona.

Smederevo je pobedom u Valjevu zadržalo bod prednosti na čelu tabele u odnosu na čačanski Borac koji je kod kuće sa 3:2 savladao Slogu iz Požege. U narednom kolu Smederevci su domaćini, opet u Kostolcu zbog poznatih okolnosti i kazne disciplinskog sudije, ekipi Sloge iz Kraljeva, a Borac gostuje Takovu u Gornjem Milanovcu.  I dok je Takovo prebrinulo sve brige oko opstanka, teško da može nešto više ili dramatično niže na tabeli, Kraljevčani se grčevito bore da i naredne sezone budu u srpskoligaškom zapadu.


Mihajlovčani su danas u Požarevcu osvojili vredan bod, igrali su 1:1 sa domaćim Mladim Radnikom. Poveli su golom Stevanovića u 58. minutu, a domaćin je do izjednačenja stigao iz diskutabilnog penala u 64. minutu, jedanaesterac je realizovao Nikola Đorđević. U finišu je Mihajlovac mogao i do celog plena, ali je Kuzmanović sa dva metra umesto mreže pogodio stativu.

OFK Mihajlovac je sada na osmom mestu sa 33 boda i, po svemu sudeći, izbegunta je na početku drugog dela prvenstva prisutna opasnost ispadanja iz lige, najugoroženijim timovima beži desetak bodova.

U narednom kolu u Mihajlovac stiže Mačva iz Bogatića, koja je nedavno otkinula bodove Smederevcima i pride im natovarila kaznu neigranja kod kuće.

Exit mobile version