Site icon podunavlje.info

Smederevskoj Palanci priznanje za najefikasniju matičnu službu

BEOGRAD,  11. maj 2023 – Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave obeležilo je danas Dan matičara Republike Srbije i tom prilikom proglasilo najefikasnije matične službe u opštinskim, odnosno gradskim upravama. Nagrađenim opštinama Smederevska Palanka i Senta  i gradu Novom Pazaru priznanja je uručio ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović. U ime palanačke matične službe priznanje je primila Gorica Stanošević Nešović.

Na događaju u Palati Srbija prisutnima su se obratili i Predstavnik Visokog komesara Ujedinjenih nacija za izbeglice u Srbiji (UNHCR) Sufijan Ađali i pomoćnica načelnika Uprave za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova Suzana Stanić Carević – predstavnici institucija sa kojima je Ministarstvo ostvarilo saradnju na rešavanju pitanja pravne nevidlјivosti.

Podsetimo, Dan matičara obeležava se u znak sećanja na 9. maj 1946. godine, kada je stupio na snagu prvi zakon o matičnim knjigama, koji je uveo i uredio jedinstveno vođenje matičnih knjiga na celoj teritoriji Republike Srbije.

Informacija i foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

 

 

 

Exit mobile version