Site icon podunavlje.info

Radinački Mladi radnik jedini s tri selekcije na državnom prvenstvu

RADINAC, 11. maj 2023 – Rukometni klub Mladi radnik iz Radinca jedini je iz seoskih sredina koji se u kvalifikacionim takmičenjima izborio da ima predstavnice na državnom prvenstvu u tri uzrasta – do 12, 14 i 16 godina. Još samo dva grada iz cele Srbije imaju po tri selekcije koje su uspele da ostvare plasman na prvenstva države, što samo po sebi govori o kvalitetnom radu sa mladim rukometašicama u Radincu.

Najmlađa selekcija Radinčanki, ona U-12, osvojila je drugo mesto iza kraljevačkog Metalca u nadmetanju klubova iz Centralne Srbije. Tako je izborila plasman na državno prvenstvo za taj uzrast, koje će biti održano od 16. do 21. maja baš u Kraljevu.

Nešto starija generacija U-14 takođe je kao drugoplasirana ekipa stekla pravo učešća na državnom prvenstvu, a ono će, još nije zvanično ali najverovatnije, biti u Novom Sadu nedelju dana kasnije.

Najstarije a još uvek mlade rukometašice, one u kategoriji U-16, takođe će se boriti za naslov najbolje selekcije u tom uzrastu u Srbiji. Ekipa iz koje je veće nekoliko njih debitovalo i za prvi tim osvojila je treće mesto iza prvoplasiranog Bora i drugoplasiranog Topličanina iz Prokuplja. U ovoj konkurenciji, državno prvenstvo je zakazano za prvi vikend juna, a glavni kandidat za domaćinstvo je Prokuplje.


– Plasmanom sve tri selekcije na završnu smotru pod patronatom Rukometnog saveza Srbije ostvarili smo izvanredan uspeh. To je rezultat dugog, stručnog i studioznog rada sa mlađim generacijama, koje će biti perspektiva radinačkog, bolje reći smederevskog ženskog rukometa – s ponosom ističe Aleksandar Adamović, trener ovih selekcija i asisten Jovice Petkovića, trenera prve ekipe koja se takmiči u Super B ligi Srbije.

Exit mobile version