Održana odložena 19. sednica smederevske Gradske skupštine

SMEDEREVO,  11. maj 2023 – Sednica Gradske skupštine, 19. po redu u ovom sazivu, trebalo je da bude održana prošlog petka, ali je odložena zbog tragičnih događaja u prethodnim danima te sedmice za ovaj četvrtak.

Odbornici Skupštine grada Smedereva su na danas održanoj sednici usvojili predloge odluka o pokretanju postupaka javno-privatnog partnerstva za održavanje i izgradnju putne infrastrukture, kao i poveravanja obavlјanja komunalne delatnosti zoohigijene.

Na dnevnom redu se našlo i nekoliko kadrovskih pitanja, pa je tako na mesto sekretara Skupštine grada, umesto dosadašnjeg Gorana Milentijevića, postavlјena Milijana Novaković, koja je pre odlaska u penziju bila načelnica Gradske uprave.

Na mesto direktora JKP „Zelenilo i groblјa“ imenovan je Miroslav Ilić, koji je donedavno obavlјao dužnost načelnika Odelјenja za inspekcijske poslove smederevske Gradske uprave, pošto je zbog isteka perioda na koji je imenovana kao vršilac dužnosti prestalafunkcija Violeti Maksimović, dosadašnjoj v.d. direktorki ovog preduzeća.

Odbornici su usvojili i izmenu odluke o radnom vremenu ugostitelјskih objekata na teritoriji grada, kojom se precizira dokumentacija potrebna za izdavanje rešenja o promeni, odnosno o produženju radnog vremena.

Skupština grada usvojila je i izveštaje o radu i finansijskom poslovanju ustanova čiji je osnivač grad za prošlu godinu, kao i zaklјučak kojim će lokalnoj samoupravi biti omogućena kupovina parcele od 78 ari za proširenje seoskog groblјa u Ralјi.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!