Site icon podunavlje.info

Određen tridesetodnevni pritvor ocu ubice iz Malog Orašja i Dubone

SMEDEREVO,  11. maj 2023 – U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu danas je saslušan R.B. iz Mladenovca. Njemu se  stavlјa na teret da je u objektima u kojima je živeo i koristio, neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije, eksplozivnih materija i delova za oružje,  pri čemu postoji sumnja da je neovlašćeno nabavio i držao oružje i municiju koja je pronađena prilikom pretresa objekata, kao i vozila koja je koristio njegov sin, okrivlјeni U.B. prilikom izvršenja krivičnih dela teških ubistava i drugih koja mu se stavlјaju na teret.

Prilikom pretresa objekata u kojima je živeo i koje je koristio osumnjičeni R.B. nađeni su jedan revolver kalibra 44 sa olučenom cevi, jedan pištolј kalibra 7,65mm koji predstavlјa poluautomatsko oružje sa olučenom cevi, nekoliko stotina metaka različitog kalibra, 850 grama baruta koji predstavlјa eksplozivnu materiju, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.

U odbrani koju je danas na saslušanju izneo, osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnog dela.

Nakon saslušanja, Više javno tužilaštvo u Smederevu je stavilo predlog da se osumnjičenom odredi pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke čije ispitivanje predstoji u istrazi i da će ponoviti krivično delo, kao i  obzirom na postojanje okolnosti koje ukazuju na uznemirenje javnosti. Ovaji predlog je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Smederevu prihvatio i osumnjičenom R.B. odredio pritvor do 30 dana, navodi se u saopštenju VJT u Smederevu.

Foto: MUP Srbije printscreen, hapšenje R.B.

Exit mobile version