Predaja oružja i po selima, prvo u Radincu, Lipama, Mihajlovcu i Vrbovcu

SMEDEREVO,  10. maj 2023 – Policijska uprava u Smederevu u narednom periodu planira prisustvo policijskih službenika sa specijalnim interventnim vozilom „marica“ u svim selima na teritoriji grada Smedereva i opština Smederevska Palanka i Velika Plana kako bi meštani tu mogli da predaju neregistrovano oružje, navodi se u današnjem saopštenju PU u Smederevu.

S obzirom na veliku površinu Podunavskog okruga i udalјenost sela od policijskih stanica, građani će na ovaj način moći da policiji predaju oružje u svom mestu, po objavlјenom rasporedu, kako bi uštedeli vreme i troškove dolaska u sedište Policijske uprave u Smederevu ili u Policijske stanice u Smederevskoj Palanci i Velikoj Plani.

Policijski službenici će biti stacionirani ispred kancelarija mesnih zajednica; u četvrtak, 11. maja od 9 o14 sati u Radincu, zatim od 14 do 19 sati u Lipama. U petak, 12. maja, od 9 do 4 sati u Mihajlovcu, zatim od 14 do 19 sati u Vrbovacu.

Građani koji neregistrovano oružje predaju do 8. juna, neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, a ne moraju dokazivati ni poreklo oružja.

Poziv se odnosi na sve vrste oružja, automatsko i svako drugo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju koju su građani protivpravno držali.

O sledećim terminima i lokacijama, javnost će biti blagovremeno obaveštavana, navodi se u saopštenju PU u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!