Site icon podunavlje.info

Šta je ubica iz Malog Orašja i Dubone rekao na prvom saslušanju

SMEDEREVO, 8. maj 2023 – U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu saslušan je U.B. (2002) i on je u odbrani koju je tom prilikom izneo priznao izvršenje krivičnih dela navodeći, između ostalog, da je upotrebom automatske puške i pištolјa na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni, pucao na više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naselјenih mesta, navodi se u današnjem saopštenju VJT u Smederevu.

Njemu se, podsetimo, stavlјa na teret da je 4. maja, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i  Mladenovca, hicima iz automatskog oružja, lišio života osam, a pokušao da ukupno još 12 lica. Prilikom pretresa, njega i prostorija koje je koristio, pronađena je veća količina oružja i municije.

Tokom bekstva sa lica mesta, najpre je neovlašćeno koristio tuđe motorno vozilo, a potom u blizini naplatne rampe Mali Požarevac pretio bombom taksisti i putnici u taksi vozilu, koja je bila u drugom stanju i tako prinudio vozača taksija da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je u toku prepodnevnih časova 5. maja i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Nakon saslušanja, Više javno tužilaštvo u Smederevu je stavilo predlog da mu se odredi pritvor iz svih zakonskih razloga. Ovaj predlog je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Smederevu prihvatio i odredio mu pritvor, budući da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke čije ispitivanje predstoji u istrazi, kao i osobite okolnosti da će ponoviti krivično delo obzirom na ispolјenu naročitu upornost u njegovom izvršenju. Razlog za određivanje pritvora je i uznemirenje javnosti s obzirom da je kod svakog građanina Republike Srbije dodatno izazvao i razvio osećaj ličnog straha, nespokojstva i nesigurnosti, navodi se u danas objavljenom saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Foto: VJT Smederevo

Exit mobile version