Crvena zvezda bolja od Radinčanki, Smederevci opet ispustili pobedu

SMEDEREVO, 8. maj 2023 – Ovog vikenda igrane su utakmice u Super B ligi i za rukometaše i za rukometašice. Smederevo je, već viđeno, ostalo bez pobede u poslednjim trenucima meča, a Radinčanke su, moglo bi se reći – očekivano, poražene od budućeg superligaša iz Beograda; Smederevo – Inđija 33:33 (17:15) i Mladi radnik – Crvena zvezda 25:32 (12:17).

Rukometaši Smedereva su još jednom od gotovog napravili veresiju; po ko zna koji put na kraju su ispustili već dobijenu utakmicu. Tako je bilo i u meču pretposlednjeg kola Super B lige. Iako su od početka pa do dramatične završnice imali vođstvo, koje u pojedinim trenucima bilo i pet golova prednosti, Smederevci su ostali bez već viđene pobede.

Pri rezultatu 33:31 u napadu je krenuo i golman smederevske ekipe Aleksandar Martić, do tada sa 10 odbrana junak meča, i promašio čist zicer. Njegov kolega na golu Inđije Marko Draško tada je uputio loptu ka nebranjenoj mreži, iz golmanskog prostora pogodak je sprečio kapiten domaćih Marjanović. Zbog toga je dobio treće isključe, dosuđen je i sedmerac koga je realizovao Živković. U preostale 24 sekunde Draško je odbranio udarac Jokića. U kontri, četiri sekunde pre kraja, Bajak je izjednačio za veliko slavlje gostiju.

I pored ovog remija, zahvaljujući porazu Uba u Crvenki, Smederevci su zbog boljeg međusobnog skora preuzeli lidersku poziciju na tabeli. Da bi sačuvali prvo mesto i stekli prednost u predstojećem baražu potrebno je da u poslednjem kolu budu bolji od domaćina u Vrbasu.

Za razliku od muških kolega, rukometašice radinačkog Mladog radnika su u 16. kolu prvenstva Super B lige doživele očekivani poraz od novog superligaša beogradske Crvene zvezde.

Od početka utakmice Beograđanke su, predvođene Kristinom Cvijanović, bile nepogrešive. Domaće se ipak nisu predavale, šta više, u 16. minutu, pogotkom Helene Inđić, stigle su do izjednačenja, bilo je 7:7. Uz odbrane Tamare Jelić imale su priliku i da povedu, ali je kapiten Milica Ninić u kontri umesto mreže pogodila prečku.

Preostali deo meča protekao je u znaku crveno-belih, koje su ovom pobedom overile plasman u Super ligu.

Učenicama Jovice Petkovića i njegovog asistenta Aleksandra Adamovića predstoji gostovanje u Beogradu protiv istoimene ekipe, a potom i meč kod kuće sa poslednjeplasiranom Slogom iz Petrovca na Mlavi. Za opstanak u ligi iz ova dva meča Radinčanka su potrebna tri boda.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!