Hapšenja i privođenja u više gradova zbog zloupotrebe društvenih mreža

7. maj 2023 – Prošlonedeljni stravični masakri su “pobudili“ mnoge da na društvenim mrežama objavljuju neprikladne komentare, na razne načine uznemiruju javnost, provocirajući, preteći ili šireći govor mržnje.

Zbog toga je MUP Srbije sproveo akcije u desetak gradova širom Srbije, a među njima je i Smederevo.

Za samo nekoliko sati policija je, osim u Smederevu, iz ovog razloga hapsila i privodila u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Leskovcu, Sremskoj Mitrovici, Čačku, Kralјevu, Boru, Vlasotincu, reagujući na svaku ozbilјnije protumačenu pretnju. Među uhapšenima je najviše mlađih, preovlađuju muškarci, ali je bilo i nekoliko pripadnica ženskog pola, a privedeno je i saslušano više maloletnika.

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je roditelјe da proveravaju sadržaje kojima njihova deca pristupaju na društvenim mrežama, sa kim se dopisuju i na koji način.

Zbog ubistava koja su se prethodnih dana događala u Srbiji, neophodno da očuvamo razumnost i stabilnost, pogotovo prema deci koja prate informacije iz različitih izvora, saopštilo je Ministarstvo i preko svojih društvenih mreža pozvalo roditelјe da kontrolišu svoju decu.

Apelujemo da dečiji profili na društvenim mrežama budu pod roditelјskom kontrolom, u smislu nadzora nad sadržajima kojima dete pristupa, sa kim i na koji način komunicira i u kom realnom vremenu, navode iz MUP-a.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!