Domaćin u gostima: FAP iz Kostolca ispratili sa tri „laka komada“

KOSTOLAC, 7. maj 2023 –  Fudbaleri Smedereva su danas, zbog kazne disciplinskog sudije FSRZS – suspenzije stadiona kod Stare železare, u Kostolcu dočekali terećeplasiranu ekipu na tabeli FAP iz Priboja. Gosti, znatno pojačani u zimskom prelaznom roku, barem na papiru nisu slovili za nimalo lakog protivnika, ali se to po konačnom rezultatu ne bi dalo zaključiti, jer su Smederevci ubedljivo slavili: Smederevo 1924 – FAP 3:0 (2:0).

Utakmica je, kao i, nažalost, sve sportske priredbe ovih dana, započela minutom ćutanja povodom tragične pogibije sedmnaestoro stradalih u Beogradu, Duboni i Malom Orašju, zastave su i na stadionu u Kostolcu bile spuštene na pola koplja.

Teren na kome inače igra Rudar kao domaćin bio je odlično pripremljen za igru, na tribinama oko 300 gledalaca, a start utakmice, što se Smederevaca tiče, kako se samo poželeti može; do vođstva su stigli u drugom minutu, a u jedanaestom su već imali ubedljivih2:0.

Prvi gol je pao nakon što je Krneta poslao dugu loptu ka Savkoviću, koji upošljava Zličića, on loptu prosleđuje Jordanu Jovanoviću, koji je šutem pod prečku sa nekih 6-7 metara savladao golmana FAP-a Đorđevića.

Nastavili su oklopnici u istom tempu; u 11. minutu ponovo je Zličić bio asistent, ovoga puta Savkoviću, koji je izašao sam pred golmana gostiju i lako realizovalo omogućenu mu priliku.

Nakon toga Smederevo, u ovom slučaju – domaći, kontroliše utakmicu, no i gosti se nisu predavali, pa je preiskusni Obiora Odita, koji će za nedelju dana napuniti 40 godina, pokušao šutem sa dvadesetak metara da svlada Kaličanina, ali je lopta otišla preko gola. S druge strane, sa otprilike iste daljine od gola gostiju iz Priboja, pokušali su Jordan i Nikola Jovanović ,ali  su i njihove lopte odlazile preko gola FAP-a.

Drugo poluvreme započelo je udarcem glavom Odite sa pet metara posle skraćenog kornera. ali je i ova lopta završila preko prečke Kaličaninovog gola. Malo je nedostajalo Bojiću da uveća prednost Smederevaca, ali je loše šutirao iskosa sa desne strane.

Odlučujući trenutak meča desio se kada je Krneta uposlio povratnika u redove Smedereva Aleksu Markovića, koji je izašao sam ispred golmana tima iz Priboja i rutinski ga lobovao.

Mada je već tada bilo jasno da bodovi idu u Smederevo, viđeno je još nekoliko izglednih šansi. Sjajne makazice Plazinića ukrotio je Kaličanin prelepom paradom. Nikola Filipović je bio sebičan posle kontre Smedereva, kada je izašao sam ispred golmana i umesto da uposli Blagojevića šutirao pored gola. Ponovo je brzonogi Filipović pobegao odbrani gostiju, ali je i ovaj šut završio preko gola.

U svakom slučaju, upisana su nova tri boda za veliku radost nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.

Prednost Smedereva na čelu tabele ostala je ipak samo jedan bod; slavili su i Čačani na gostovanju u Bajinoj Bašti, savladali su domaću Slogu sa 2:1.

U narednom kolu Smederevo ide u Valjevo, gde se sastaje sa domaćim timom Budućnost Krušik 2014, a Borac dočekuje ekipu Sloge iz Požege.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!