Site icon podunavlje.info

Oklopnici obeležili klupsku slavu, u skladu sa situacijom, bez gostiju

SMEDEREVO,  6. maj 2023 –  U Fudbalskom klubu Smederevo 1924 danas je, skromnije nego ikada do sada, obeležena krsna slava Đurđevdan. Pre 99 godina tog dana je osnovan FK Sartid, preteča današnjeg kluba, pa je ova slava ujedno u rođendan kluba.

Osveštani su žito i vino uz sveću, a rezanje slavskog kolača, zajedno sa domaćinom slave Časlavom Ilićem, predsednikom kluba, obavio je Nedeljko Ristanović, sveštenik smederevskog hrama Svetog Đorđa.

Ovom činu prisustvovali su samo članovi najužeg rukovodstva kluba, Goran Stanojević, potpredsednik, sportski direktor Predrag Sikimić i ispred lokalne samouprave nekadašnji golgeter ovog kluba Saša Branežac, sada u smederevskom Gradskom veću zadužen za resor sporta i omladine.

Osim nekoliko najvernijih pristalica, zbog novonastale situacije, gostiju ovoga puta nije bilo.

– Duboko smo potreseni tragičnim događajima, u kojima su stradala deca beogradske škole i mladići i devojke iz našeg okruženja, među njima i sportisti, fudbaleri. Verujem da ćemo narednu slavu dočekati u mnogo boljem raspoloženju, nadam se u prvoligaškom društvu – rekao je u kratkom obraćanju Časlav Ilić, predsednik kluba.

Deo slavskog kolača predat je Saši Branešcu, domaćinu sledeće slave.

Kako se danas čulo, na sutrašnjoj utakmici između Smedereva i FAP-a, koja se zbog poznatih okolnosti igra u Kostolcu, pristalice koju ih budu pratile će bodriti svoj klub, ali bez navijačkih pesama.

Exit mobile version