Određeno zadržavanje osumnjičenom za noćašnja ubistva i ranjavanja

SMEDEREVO, 5. maj 2023 – Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu osumnjičenom U.B. (rođen 11.10.2002. godine) iz Dubone je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku biti saslušan, saopštilo je Višeg javno tužilaštvo u Smederevu.

Na osnovu do sada preduzetih dokaznih radnji i obaveštenja prikuplјenih od građana postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo otmica.

U.B. je juče, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja, lišio života 8 lica, a 14 lica povredio, a prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva sa lica mesta osumnjičeni pretio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je osumnjičeni u toku prepodnevnih časova danas i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka, navodi se u saopštenju OJT u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!