Site icon podunavlje.info

Podignuta optužnica protiv Aranđelovčana koji su uhapšeni u decembru

SMEDEREVO,  4. maj 2023 – Više javno tužilaštvo u Smederevu je, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv D.T. (40), M.S. (38) i M.I. (45) svi iz Aranđelovca, kojima se stavlјa na teret da su, po prethodnom dogovoru i zajednički, dana 6.12.2022. godine u Aranđelovcu, na delu auto-puta Beograd – Niš i u okolini Merdara neovlašćeno držali i prenosili radi stavlјanja u promet marihuanu.

Prilikom lišenja slobode okrivlјenih, policija je pronašla i privremeno oduzela ukupno 240 duplih, plastičnih vakum kesa koje su nalazile u 6 putnih torbi, crne boje, a u svakoj torbi se nalazilo po 40 kesa opojne droge marihuane, ukupne neto težine 120.381,60 grama.

Tužilaštvo je predložilo nadležnom sudu da se po održanom glavnom pretresu trojica okrivlјenih oglase krivim i kazne po zakonu, da se izrekne mera bezbednosti oduzimanje predmeta – pronađene opojne droge, dva vozila kojima je krivično delo izvršeno i mobilnih telefona kojima su okrivlјeni komunicirali pre i u toku izvršenja krivičnog dela, kao i da se okrivlјeni obavežu na plaćanje troškova krivičnog postupka.

Okrivlјeni se nalaze u pritvoru počev od 6.12.2022. godine, a predlog ovog tužilaštva je da se isti produži, jer i dalјe postoje razlozi zbog kojih je određen –osobite okolnosti koje ukazuju da će imenovani u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i uznemirenje javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, posebno imajući u vidu količinu opojne droge koja je oduzeta kao i visok stepen društvene opasnosti učinjenog krivičnog dela, navodi se u današnjem saopštenju.

Exit mobile version