Smederevo do kraja prvenstva kao domaćin utakmice igra u Kostolcu

SMEDEREVO,  2. maj 2023 – Odlukom disciplinskog sudije da, zbog propusta u organizaciji utakmice 23. kola sa Mačvom iz Bogatića, kada je NN lice upalo na teren i, po navodima u obrazloženju, udarilo trenera gostiju, Fudbalski klub Smederevo je kažnjen zabranom igranja četiri prvenstvene utakmice na svom terenu. S obzirom da zabrana podrazumeva da kažnjeni klub ne može da igra na terenu koji je matičnom bliži od 30 kilometara, Smederevci će svoje utakmice kao domaćin igrati na stadionu Rudara u Kostolcu.

Slučajno ili ne, ova drastična kazna je, umesto u četvrtak kako je to do sada obično bivalo, izrečena u prepodnevnim satima u subotu, neposredno  pred odigravanje derbi meča sa Borcem 1929 u Čačku. Nema sumnje da je rigorozna mera negativno uticala na raspoloženje oklopnika, što se videlo i na terenu.

Čelnici smederevskog kluba nisu želeli da komentarišu ovu odluku, što navodi na zaključak da se, po svemu sudeći, neće ni žaliti na izrečenu meru. Izdali su jedino kratko saopštenje u kome se navodi  da će sve utakmice za vreme trajanja suspenzije igrati u Kostolcu. Prva je već u nedelju kada će  Smederevci od 16 i 30 dočekati ekipu FAP-a.

Inače, da FSRZ u slučaju Smedereva, još jednom, trenira strogoću, može da pokaže i to što je udaljenost od stadiona u Smedereva do onog u Požarevcu 29,6 kilometara, ali starim putem, pored Radinca, kojim autobusi ne mogu da saobraćaju. Onim drugim, koji autobusi idu, od stadiona Smedereva do Požarevca ima više od 30 kilometara- Da li su u Savezu podrazumevali da će Smederevci do Požarevca ići putničkim vozilima, možda i zaprežnim kolima, ko bi ga znao. Požarevljani su, kako nezvanično saznajemo, bili spremni da teren na Vašarištu Smederevu ustupe za odigravanje prvenstvenih utakmica bez naknade, ali isprečila se, eto, ta kilometraža.

Foto: FB stranica FK Rudar Kostolac

Skorašnji članci

error: Content is protected !!