Site icon podunavlje.info

Medalje za učenike iz Podunavskog okruga na „Književnoj olimpijadi“

SMEDEREVO,  2. maj 2023 – Učenici osnovnih i srednjih škola iz Podunavskog okruga su proteklog vikenda u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima nastavili tradiciju osvajanja republičkih nagrada blistajući znanjem na Republičkom takmičenju „Književna olimpijada“.

Lara Zlatković, učenica osmog razreda OŠ „Ivo Andrić“ u Radincu, nastavnik Milјana Kravić, osvojila je drugu nagradu na ovom prestižnom takmičenju koje po deseti put organizuje Društvo za srpski jezik i književnost Srbije, Ministarstvo prosvete Republike Srbije i Karlovačka gimnazija, najstarija gimnazija u Srbiji. Ovo je druga godina zaredom da učenica radinačke škole koja osvaja državne nagrade nadmećući se u poznavanju književnosti sa vršnjacima iz cele Srbije.

Smederevska Gimnazija je ove godine na republičkoj „Književnoj olimpijadi“ imala troje predstavnika i svo troje je ovenčano osvojenim trećim nagradama. To su učenici: Dunja Spasić, učenica prvog razreda, Aleksa Spasić, učenik trećeg razreda , svima profesor Svetlana Nešić) i Nevena Marić, učenica četvrtog razreda, profesor Aleksandra Jovanović Milošević.

Smederevo je na Republičkom takmičenju iz književnosti imalo ukupno pet predstavnika, osnovaca i srednjoškolaca dok je ceo Podunavski okrug predstavlјalo ukupno 18 učenika – 9 osnovnih škola i 9 učenika srednjih škola.

Pored nagrađenih Smederevaca još troje učenika iz Smederevske Palanke je osvojilo treće nagrade – Mia Jovanović, učenica sedmog razreda OŠ Heroj Ivan Muker“, nastavnik Svetlana Stevanović, Emilija Kolarević, učenica osmog razreda OŠ „Nikola Tesla“, Golobok, nastavnik Sanja Jovanović i Milena Matorkić, maturantkinja Palanačke gimnazije, profesor Bojana Đorđević.

Poslednjeg vikenda maja u Tršiću će biti održao i Republičko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture, pa se nastavnici i profesori đaka nagrađenih na „Književnoj olimpijadi“ nadaju da će se vredni i talentovani učenici, čuvari srpskog jezika i književnosti, vratiti i iz Vukovog zavičaja ovenčani novim nagradama.

Exit mobile version