Site icon podunavlje.info

Na Trofeju Beograda smederevski veslači osvojili deset medalja

BEOGRAD/SMEDEREVO  1. maj 2023 –  Veslači Smedereva ostvarili su odlične rezultate na ovogodišnjoj Beogradskoj internacionalnih regati – Trofej Beograda. Svoje kolekcije obogatili su sa deset medalja, sa Ade Ciganlije donose pet zlatnih, jednu srebrnu i četiri bronzane.

Prvog dana, u subotu, Smederevci su osvojili tri medalje, sve tri zlatne. Jovan Marinković i Pavle Stojnić bili su najbolji u dvojcu bez kormilara u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Reprezentativac Aleksandar Filipović, koji se priprema za prvu regatu Svetskog kupa u Zagrebu i za Evropsko prvenstvo na Bledu krajem maja, sa Aleksandrom Beđikom je bio najbolji u dubl skulu.

Drugog dana prava žetva medalja za smederevske veslače. Još dve zlatne medalje osvojili su Milica Mladenović u skifu za juniorke i Đorđe Rapajić u kadetskom skifu. Jedina srebrna medalja pripala je Milki Zdjelar koja je bila druga iza, za sada, nerpikosnovene Jovane Arsić. U istoj trci treće mesto pripalo je Milici Mladenović.

Do bronzanih odličja stigli su još Mihajlo Stojanović u kadetskom skifu, Lazar Živanović u skifu za juniore i kadertski četverac skul u sastavu Mihajlo Stojanović, Đorđe Rapajić, Matija Mratinković i Pavle Stojnić.

Konkurencija je ove godine, navode iz kluba, bila izuzetno jaka u svim kategorijama. Nastupilo je 12 domaćih i jedan klub iz Bugarske sa 220 posada sa više od 300 veslača. Ovo je ujedno bila i jedna od proba za veliki spektakl, svetsko prvenstvo koje će početkom septembra biti u Beogradu. Biće to lepa prilika da se smederevski veslač Aleksandar Filipović domogne mesta koje direktno vodi na Olimpijske igre koje će 2024. godine biti održane u Parizu.

U međuvremenu, Aleksandar Filipović i Aleksandar Beđik nastavljaju pripreme za prvi Svetski kup u Zagrebu i Evropsko prvenstvo na Bledu na kome će pokušati da poprave plasman od prošle godine kada su zauzeli četvrto mesto.

Istovremeno, u Beogradu nastavlja sa pripremama i Lazar Živanović koga očekuje prvenstvo Evrope za juniore koje će se održati 20. i 21. maja u Briv Lja Galjardu u Francuskoj.

 

Exit mobile version