Site icon podunavlje.info

Sa četiri na dve i po godine zatvora smanjena kazna za ubistvo u Vranovu

BEOGRAD, 30. maj 2023 – Apelacioni sud u Beogradu smanjio je kaznu Dragoljubu Trailoviću i pravosnažno ga osudio na dve i po godine zatvora zbog ubistva Srđana Aćimovića u julu 2019. godine u Vranovu.

Trailović je presudom Višeg suda u Smederevu 22. decembra 2022. godine osuđen za ubistvo na mah na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine, a drugostepeni sud usvajanjem žalbe branioca preinačio je prvostepenu, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Kako se navodi u obrazloženju Apelacionog suda, Trailović je doveden u stanje jake razdraženosti napadom od strane ubijenog, kada je ovaj ušao u njegovo dvorište, prišao mu i napao ga, šakama ga stegao za vrat, a zatim odgurnuo. Zbog toga je njegova sposobnost da shvati značaj svog dela i da upravlјa svojim postupcima bila bitno smanjena. On je ušao u svoju kuću i uzeo pištolј, došao do kapije dvorišta i ispalio pet projektila nanevši Aćimoviuću povrede od kojih je nastupila smrt.

Mediji su, kada je ovaj slučaj bio aktuelan, navodili da je Trailović ubio Aćimovića nakon što je njegova bratanica, supruga ubijenog Aćimovića, došla do njega da potraži pomoć jer je od muža trpela nasilje, da je Aćimović došao za njom do kuće Trailovića i napao ga, zbog čega je Trailović uzeo pištolj i pucao.

Od olakšavajućih okolnosti, Apelacioni sud je cenio što je Trailović u potpunosti priznao krivicu, da je pred sudom ispoljio iskreno kajanje zbog ubistva, da ranije nije osuđivan, kao i činjenicu da je ugledni član društvene zajednice, što potvrđuje i peticija meštana sela Vranovo od 22. avgusta 2019. godine kojom je traženo se pusti iz pritvora.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Exit mobile version