Site icon podunavlje.info

Pobeda Borca, prvi poraz Smederevaca – sada imaju samo bod prednosti

ČAČAK, 29. april 2023 – Nesreća nikada ne ide sama, pokazalo se i ove subote. Na dan kada je stigla kazna za prošlonedeljni incident na stadionu kraj Dunava – četiri utakmice neigranja pred domaćom publikom, Smederevci su pretrpeli prvi poraz u ovom šampionatu. Da sve bude gore, poraženi su u Čačku, reklo bi se po viđenom – zasluženo, u duelu sa direktnim konkurentom za plasman u Prvu ligu: Borac 1926 – Smederevo 1924 2:1 (1:0).

Ekipe je na stadionu kraj Morave dočekao pravi fudbalski ambijent – oko dve hiljada ljudi, na početku uglavnom domaćih navijača, a posle su pristigli i gostujući. Bilo je i mnogo poznatih lica na tribinama

Na samom startu utakmice Smederevci su imali priliku da šokiraju domaćine; posle kombinacije Sevića i Bojića na levoj strani usledio je centaršut ka usamljenom Filipu Iliću, koji glavom šutira sa 5-6 metara, ali golman Čačana Žunić brani, a loptu sa gol linije izbacuje neko od odbrambenih igrača Borca.

Nije mnogo nedostajalo da Đokić dovede  domaće u vođstvo samo nekoliko trenutaka kasnije, ali je šutirao preko gola.

Nakon toga je usledila borba na sredini terena, a domaći su narednu priliku imali preko Baždarevića,  a Jordan Jovanović je izblokirao njegov šut.

Agilni Filip Ilić je pokušao iskosa sa desne strane da savlada golmana Čačana, ali je njegov šut Žunić prosledio u korner.

I onda, kada se činilo da će se na odmor otići bez golova, u nadoknadi vremena, popustila je koncentracija Smederevaca. Posle kornera za domaćina i košmarne reakcije odbrane Smedereva u sopstvenom petercu. lopta  dolazi do Grbovića. on centrira, a najbolji u skoku na drugoj statici bio je Slavoljub Đokič i glavom postiže pogodak.

Domaći su bolje započeli i drugo poluvreme, ređale su nezgodne situacije pred golom Smedereva, pa  su u 52. minutu Čačani imali čak tri pokušaja da dupliraju vođstvo;  dva puta je odlično Kaličanin reagovao. a treći put lopta je okrznula prečku gola Smedereva.

U 70. minutu Borac ipak stiže do vođstva od 2:0, sa dosta sreće i isto toliko nesreće za Smederevce; posle centaršuta sa leve strane Baždarević šutira glavom, lopta udara u stativu, pa golmana Kaličanina u nogu i završava u mreži.

Kao da je tek ovo  probudilo Smederevce,  kreću ofanzivnije ka golu domaćih, ali se Čačačni umešno brane, a mogli su i do 3:0 posle jedne kontre, ali je Panić izbacio loptu sa gol linije.

U 87. minutu Dimitrijević je prodirao po desnoj strani , biva srušen u kaznenom prostoru Borca i sudija Ivković pokazuje na penal. Odgovornost preuzima Zličić i smanjuje na 2:1.

U nadoknadi vremena Smederevci su pokušavali, ali je odbrana domaćih predvođena golmanom Žunićem uspešno odolevala. Tako je Smederevo zabeležilo prvi poraz ove sezone i sada mu ostaje samo bod prednosti nad današnjim domaćinima.

U narednim danima videće se gde će Smederevo dočekati FAP u narednom kolu, pošto je kazna o suspenziji domaćeg terena na četiri utakmice počela da važi. Zbog praznika u subotu. Đurđevdana, postoji mogućnost da se celo kolo pomeri za nedelju, ali iz kancelarije FSRZS nije još uvek stiglo zvanično obaveštenje.

Exit mobile version