Javni poziv za projekte Programa podsticanja regionalnog rasta

28 april 2023 – Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj raspisao je danas Javni poziv za prijavu projekata za Program podsticanja regionalnog rasta u Republici Srbiji u 2023. godini, na koji se, za jedan ili više projekata, mogu da se prijavei jedinice lokalne samouprave samostalno ili u saradnji sa akreditovanim razvojnim agencijama.

Sredstva u iznosu od ukupno 325.100.000 dinara opredeljena su za realizaciju podrške u sufinansiranju, od kojih 85.100.000 dinara za sufinansiranje izrade razvojnih dokumenata regionalnog razvoja, a 240.000.000 dinara za sufinansiranje projekata, saopšteno je danas iz Kabineta ministra za ravnomerni regionalni razvoj.

Predviđeni su i rokovi za podnošenje prijava i to za slanje prijava za sufinansiranje izrade razvojnih dokumenata regionalnog razvoja počevši od 29. aprila zaključno sa 1. oktobrom, a za sufinansiranje projekata od istog datuma, 29. aprila, zaključno sa 15. majem tekuće godine.

Programom je predviđeno da Kabinet ministra sufinansira do 80 odsto troškova izrade razvojnih dokumenata regionalnog razvoja i samih projekata u oblasti razvoja preduzetništva, investicija i inovacija, unapređenja poslovne infrastrukture, stvaranja povoljnih uslova za brži razvoj start-up preduzeća, kao i povećanje zaposlenosti, inovativnosti i konkurentnosti i poboljšanja poslovne i investicione klime.

Projekti se mogu odnositi na izgradnju i rekonstrukciju komunalne infrastrukture, izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju objekata iz oblasti obrazovanja i kulture, socijalne infrastrukture i turizma i digitalizacije opštinskih usluga.

Postupak selekcije sprovodiće se na osnovu kriterijuma finansijskih i operativnih kapaciteta, usklađenosti sa strateškim dokumentima, kao i prema održivosti i efektima samih projekata, navodi se u saopštenju.

Javni poziv za prijavu projekata za Program podsticanja regionalnog rasta u Republici Srbiji u 2023. godini objavljen je u “Službenom glasniku Republike Srbije“ i na internet stranici Kabineta ministra za ravnomerni regionalni razvoj www.rrrz.gov.rs.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!