Site icon podunavlje.info

Pobeda fudbalera Smedereva u Kupu – protiv BSK-a iz Borača kod Knića

BORAČ, 26. april 2023 – Kup takmičenje je i zamišljeno da se na taj način da šansa klubovima iz nižih liga da odmere snage kao domaćini sa onima iz jačih, pa je tako moglo da se desi da Smederevo danas mora u Borač kod Knića, da se tu sastane sa tamošnjim BSK-om. U više nego šarenom sastavu, kao posledica dosadašnjih obaveza ali i onih koje ih očekuju, Smederevci su ipak, prema očekivanju, pobedili člana Šumadijske okružne lige: BSK (Borač) – Smederevo 0:2 (0:0).

Inicijativa Smederevaca počela je praktično od prvog minuta, ali nije bilo pogodaka. Nikola Filipović je u 10. minutu promašio prazan gol posle odbijene lopte, Miloš Janković je nešto kasnije pogodio stativu, a Mile Savković je dva puta pokušao sa distance, ali oba puta je to išlo preko gola BSK-a.

I domaći su imali svoje trenutke, agilni Aleksandar Mihailović šutirao je sa desetak metara iskosa sa desne strane, ali lopta otišla pored gola Smedereva. Isti igrač je centrirao ka devetki domaćih Simoviću, no njegovi udarac glavom nije bio precizan.

U drugom poluvremenu Smederevci su nastavili sa inicijativom, ali i dalje bez izglednijih prilika, domaći su se branili kako su znali i umeli.

I onda penal za Smederevo; lopta je posle šuta Jovanovića pogodila kapitena domaćih Popovića u ruku, odgovornost je preuzeo Miloš Janković i gosti su poveli.

Nije se dugo čekalo do drugog gola; odličan centaršut Šare Vuka sa desne strane iskoristio je Filipović, koji je loptu iz neposredne blizine prosledio u gol BSK-a.

Do kraja utakmice domaći su fizički pali, za njih je ovo ipak bilo malo previše, gosti pokušavali, ali promene rezultata nije bilo.

Smederevu ovo gostovanje u četvrtfinalu takmičenja za Kup FSRZS nije baš „leglo“, jer već u subotu u Čačku igra možda i utakmicu sezone. Otuda je većina prvotimaca propustila današnji duel u Boraču. Dobili su ga, pa ih sad očekuje i naredna runda u Kupu, 17. maja, u kojoj će im protivnik biti ekipa Hajduk Stanka iz Crne Bare, ali ovoga puta Smederevci bi trebalo da budu domaćini.

Exit mobile version