SLCS U-14: Prvakinje Kraljevčanke, druge Radinčanke, treće Šapčanke

SMEDEREVO, 22. april 2023 – Smederevo je danas bilo domaćin finalnog dela prvenstva Super lige centralne Srbije za rukometašice do 14 godina. Prvo mesto osvojile su članice Metalca iz Kraljeva, druge su bile rukometašice Mladog radnika iz Radinca, a treće Medicinara iz Šapca. Pored njih, pošto iz ovog regiona četiri najbolje ekipe stiču pravo nastupa na Prvenstvu Srbije, plasman na završno takmičenje na državnom nivou izborile su još Nišlijke, članice Naise.

Prvo mesto: Metalac Kraljevo

Meč koji je odlučivao o prvo mestu današnjeg turnira bio je između Kraljevčanki i Radinčanki.

Drugoplasirane, rukometašice Mladog radnika iz Radinca

– Utakmica je bila egal do pred sam kraj, a onda je presudilo to što su rukometašice iz Kraljeva ipak nešto iskusnije i imale su više koncentracije – kaže Aleksandar Adamović, trener mladih Radinčanki, zadovoljan plasman, pogotovo što je Mladi radnik jedini klub koji ima predstavnice među najboljim ekipama u tri godišta u Centralnoj Srbiji.

Rukometašice Mladog radnika su i pre tog meča izborile drugo mesto, s obzirom da su bile bolje od trećeplasiranih Šapčanki, koje su prethodno jednom pobedile, a jednom s njima igrale nerešeno.

Treće mesto – Medicinar Šabac

Prvenstvo Srbije za rukometašice do 14 godina igraće se u gradu današnjih pobednica, u Kraljevu, od 18. do 20. maja, a plasman, osim četiri najbolje iz Centralne Srbije, izborile su i po četiri ekipe iz Vojvodine, Regiona Beograda i Istočne Srbije.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!