Site icon podunavlje.info

Pokrenut portal na kome lokalne samouprave mogu da prate konkurse

21. april 2023 – Stalna konferencija gradova i opština Srbije pokrenula je portal za praćenje izvora finansiranja projekata lokalne samouprave, koji je od danas dostupan gradovima i opštinama, saopštio je SKGO.

Novi servis obuhvata sve javne pozive međunarodnih donatorskih organizacija, kao i republičkih i pokrajinskih fondova koji su dostupni gradovima, opštinama i gradskim opštinama.

U periodu od 21. do 28. aprila, servis je dostupan svim posetiocima sajta SKGO, dok će nakon tog datuma pristup imati samo registrovani korisnici iz lokalnih samouprava. Registrovani korisnici na raspolaganju imaju prilagođenu platformu za pronalaženje konkursa sa ažurnim i aktuelnim sadržajima, putem koje će moći da saznaju više o mogućnostima za prijavu na programe i projekte koji se tiču unapređenja oblasti iz nadležnosti lokalne samouprave.

Registrovani korisnici imaju na raspolaganju prilagođenu platformu za pronalaženje konkursa sa ažurnim i aktuelnim sadržajima, putem koje mogu saznati više o mogućnostima za prijavu na programe i projekte koji se odnose na unapređenje određenih oblasti.

Zaposlenima iz gradova i opština koji budu registrovani kao korisnici administratori, biće obezbeđena besplatna podrška od strane SKGO za korišćenje servisa.

„U godini obeležavanja 70 godina od osnivanja, a u sklopu pružanja dodatne podrške lokalnim samoupravama u pripremi i realizaciji projekata, Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) uspostavila je Portal za praćenje izvora finansiranja lokalnih projekata. Ovim putem SKGO želi da olakša gradovima i opštinama u Srbiji proces realizacije projekata u cilju kontinuiranog razvoja lokalnih zajednica“, navodi se u saopštenju SKGO.

Exit mobile version