Grejna sezona gotova, barem po kalendaru, a radijatori i dalje topli

SMEDEREVO, 20. april 2022 – Iako je 15. aprila zvanično završena grejna sezona, radijatori u Smederevu su još uvek topli. To je bio povod da razgovaramo sa direktorom Javnog preduzeća Grejanje Smederevo Vladimirom Kulagićem.

– Grejna sezona je formalno završena 15. aprila, ali je preduzeće spremno da, kao i prethodnih godina, greje do kraja meseca u skladu sa vremenskim prilikama i najavljenim temperaturama od strane ovlašćenih ustanova, kao što je Republički hidrometeorološki zavod.

Mada još uvek traje, sudeći po tome da su radijatori topli, verovatno možete da ocenite kako je protekla.

– Grejna sezona 2022/2023. je uspešno privedena kraju uz konstataciju da je zima bila blaža od prethodne, a da je broj i obim intervencija bio u skladu sa višegodišnjim prosekom, bez dužih prekida u isporuci toplotne energije zbog kvarova na toplovodima i samim kotlovskim postrojenjima.

Ipak, nešto po čemu će se, na žalost, pamtiti kraj ove grejne sezone je i nedavni slučaj izlivanja mazuta u centru grada.

– Prošle nedelje je. na žalost, prilikom istakanja iz cisterne u Ulici Radoslava Mirkovića došlo do izlivanja mazuta na deo saobraćajnice uz desni ivičnjak ulice i deo zemljišta oko utakačke šahte. Uzrok ovog nesrećnog događaja je ljudski nemar, a zahvaljujući brzoj intervenciji svih javnih i inspekcijskih službi sprečena je šteta većih razmera.

Kraj jedne sezone je, obično, i početak planiranja šta treba da se uradi do početka iduće.

– U narednih nekoliko nedelja, po završetku defektaže opreme i postrojenja nakon završene grejne sezone, sačinićemo Plan remontnih aktivnosti po kome ćemo postupati u letnjem periodu u cilju pripreme postrojenja za bezbedan rad naredne godine.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!