Sekund pre kraja utakmice smederevski rukometaši ispustili pobedu

SMEDEREVO, 19. april 2022 – Večerašnji derbi susret 19. kola prvenstva Super B lige Srbije u rukometu, duel dve prvoplasirane ekipe na tabeli, imao je dramatičnu završnicu, kobnu po domaćine, a srećnu po goste; Smederevo – Ub 25.25 (12:8).

Utakmica je počela s nekoliko tehničkih grašaka domaćih, što su gosti iskoristili da prvi i jedini put povedu.

Kada je Stojković (4 gola) izjednačio u 6. minutu učenici trenera Nenada Martića su preuzeli inicijativu i vođstvo, i u jednom od najbolji poluvremena koje su skorije prikazali, golom Marjanovića (8) na odmor otišli sa četiri gola viška.

Nastavak je ponovo počeo u znaku gostiju, koji su samo, preko Jovanovića (4), uspeli da smanje prednost domaćih na gol razlike, na 13:12, da bi do poslednjeg minuta, uz burnu podršku sa krcate tribine, bilo je više od 400 gledalaca, Smederevci imali vođstvo.

U 57. minutu, pri prednosti domaćih od tri gola, drugo isključenje dobio je kapiten domaćih Marjanović, pa su se Ubljani približili na gol zaostatka. Do je kraja je bilo ostalo još 6 sekundi kada je Marjanović, čini se prestrogo, dobio i treće isključenje, da bi gosti, bukvalno sekundu pre kraja, preko Petrovića (2) izjednačili. Nastalo je neopisivo slavlje, jer su s bodom iz Smedereva zadržali čelnu poziciju sa baš tolikom distancom od domaćih rukometaša; Ub ima 29, a Smederevo 28 bodova tri kola pre kraja prvenstva.

Naredno kolo igra se narednog vikenda, kada će Smederevci gostovati poslednjeplasiranom Apatinu. Rukometašice Mladog radnika će u nedelju, u 14. kolu takođe Super B lige, od 18 sati u Dvorani Smederevo dočekati ekipu Temerina.

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!