Smederevo bolje od komšija, Mihajlovac preokrenuo, za bodove spasa

POŽAREVAC, 19. april 2022 – Fudbaleri Smedereva su danas i u Požarevcu nastavili pohod ka Prvoj ligi. Pobeda je mogla da bude izražena i s nekim golom više, ali pišu se, najbitnije, novi bodovi za očuvanje prednosti na čelu tabele; Mladi radnik 1926 – Smederevo 1924 0:1 (0:1).

Tokom većeg dela prvog  poluvremena viđena je inicijativa Smederevaca, ali su domaći bili ti koji su prvi pripretili; u 12. minutu, posle centaršuta iskusnog Luke, na drugoj stativi zakasnio je da uputi bolji udarac Miladinović.

Ionako desetkovano povredama, Smederevo je moralo u 25. minutu da se odrekne još jednog člana prve postave na ovom meču. Povredio se vezista Vladimir Ilić tako da je u igru morao Milan Blagojević.

Kako je vreme odmicalo Smederevci su bili sve agilniji U 30. minutu Bojić nije bio sebičan, iako je imao dobru poziciji za direktan udarac sa nekih 16 metara, loptu je vratio do Zličića koji loše šutira pored gola.

I onda, u 34 minutu 0:1. Po desnoj strani kombinovali su Zličić i Filip Ilić, ovaj drugi je uposlio Jankovića koji sa nekih 7-8 metara šalje loptu u nebranjeni deo mreže golmana domaćih Amidžića.

Smederevo tu nije stalo, nakon toga je ponovo usledila opsada gola Požarevljana, činilo se, ovakvim izdanjem Smederevaca, pomalo zbunjenih domaćih. Tako je u 42. minutu Janković uposlio mladog Nikolu Jovanovića, koji je pobegao odbrani domaćih, ali umesto da sam realizuje priliku odlučio je da uposli Zličića. Štoper domaćih Tasić je presekao dodavanje i prilika je otišla u nepovrat.

Domaći su se na početku drugog dela trgli i u nekoliko navrata zabrinuli prisutne navijače Smedereva, koji ni ovoga puta nisu propustili da prate svoje ljubimce. U 50. minutu, posle prodora Lazara Đorđevića po levoj strani, lopta dolazi do Nikole Đorđevića, koji šutira sa nekih pet metara, ali povratnik na gol Smederevaca Kaličanin panterskom intervencijom spasava svoju mrežu.

Potom je vremešni ali još uvek znalac ove igre Predrag Luka pokušao lukavo iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane, Kaličanin je odbio loptu do ivice šesnaesterca, ona dolazi do Miroslava Stanića, koji je glavom vraća ka golu Smedereva, ali je došla do napadača domaćih koji je bio u ofsajdu.

Nakon toga gosti preuzimaju inicijativu, no do pogotka ne dolaze. A nije da nije bilo prilika za tako nešto. Odlična kombinacija Filipa Ilića i Zličića ovoga puta nije, kao u 34. minutu, završila pogotkom u mreži posle šuta Jankovića. Iako je lopta bila blizu gol linije čuvar mreže domaćih Amidžić je na vreme stigao do nje.

Brzonogi Filipović je potom pobegao po levoj strani, kombinovao sa Sevićem, koji upošljava Zličića, a ovaj promašuje izglednu priliku.

Smederevci su bili blizu u 80. minutu da overe pobedu – Krsta Bojić je sa ivice šesnaesterca pogodio stativu gola Mladog radnika.

Na kraju. Smederevci se vraćaju sa slatkih 0:1 iz Požarevca, a već u nedelju je novo kolo. U Smederevo stiže Mačva iz Bogatića, koja se grčevito bori za opstanak, pa je ove srede zabeležila pobedu nad Realom iz Podunavaca.


Istovremeno, dok se Smederevo borilo za vrh, Mihajlovac je kod kuće „ratovao“ da ostane u ligi. I uspeo! Posle preokreta, boljom igrom u nastavku, OFK Mihajlovac je savladao Takovo sa 2:1 (0:1).

Gosti su poveli golom Grkovića u poslednjim sekundama prvog poluvremena.

Bolja igra domaćih krunisana je u 68. minutu, kada je nakon kornera Rajkovića, sa ivice peterca, Milojević udarcem glavom izjednačio.

U 70. minutu gosti su ostali bez isključenog Krtinića, koji je zaradio drugi žuti karton.

Najlepši detalj meča, ispostaviće se i presudan po ishod, viđen je u 80. minutu, kada je na centaršut Stevanovića sa bočne ivice peterca neodbranjivim volej udarcem, sada već četrdesetogodišnjak, Ivan Milosavljević pogodio suprotan ugao za vredna tri boda u borbi da Mihajlovac i naredne sezone bude u ovom rangu.

OFK Mihajlovac je u nedelju opet domaćin, dočekuje Polet iz Ljubića.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!