Šta se dešava kad veštačkoj inteligenciji čestitate Uskrs?

17. april 2023 – Svi kojima su računari na srcu ili su prirodom posla upućeni na njih znaju šta je ChatGPT. To je bot veštačke inteligencije koji može da odgovara na pitanja ili da piše eseje, programira računare. Ali može i vrlo uljudno s njim da se porazgovara. Na čestitanje Uskrsa, ćirilicom naravno, ChatGPT odgovara po svim pravilima „Vaistinu vaskrse!“, ali i, alapačast već kakav je, pa još ako je, na osnovu ranijih iskustava sa vama, procenio da ste zahvalan medijum za čavrljanje, ne zadrži se samo na tome, onda može, ko želi i voli, da sazna još ponešto.

Malo zabrlja, ponekad, s rodom, brojem i padežom, ali koji Srbin to ne radi?

Zanimljivo je i objašnjenje AI, koje i mnogim novokomponovanim vernicima, verovatno, nije poznato, zašto se današnji dan zove baš Svetli ili Beli ponedeljak. Geneza samog izraza je malo problematična, pošto se ChatGpt ipak najvećma služi engleskim, ali valjda zna o čemu priča.

Dakle, ako ste u ove praznične dane zaludni, ili hoćete veštačku inteligenciju da stavljate na probu, ne čačkajte se oko religijskih i/ili pitanja u vezi sa nacionalnom tradicijom. Tu ubiVa, što bi rekao naš narod.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!