Posle mnogo muka, ipak šesta uzastopna recka Smederevaca

SMEDEREVO,15. april 2023 – U ne baš sjajnoj predstavi na stadionu kraj Dunava, pred više od hiljadu gledalaca, fudbaleri Smedereva su, verovatno mnogo teže nego što su se nadali, stigli do nova tri boda: Smederevo 1924 – Budućnost (A) 2:1 (0:0).

Ariljci su mimo očekivanja od samog početka krenuli prilično angažovano i s nekoliko tečnih akcija u prvih pet minuta u dva navrata ozbiljno pripretili. Najpre su to učinili preko Perovića, a potom i Baćo Nikolić.

Tek u  osmom minutu domaći su uzvratili, nakon duplog pasa Vladimira Ilića i Sevića, lopta je trebalo da stigne do Nikole Jovanovića, ali je ovaj zamalo bio kratak.

Do odlaska na odmor bilo je još nekoliko sporadičnih pokušaja, uz napomenu da su gosti imali preciznije pasove.B

U nastavku su Smederevci počeli nešto agresivnije i kao rezultat toga bilo je vođstvo; u 47. minutu, posle greške saigrača, Ivan Nikolić je startom đonom srušio Jankovića u šesnaestercu, za čist penal, čiji je siguran realizator bio Zličić.

Gosti su se tada otvorili, a nije mnogo nedostajalo da to domaćin kazni; u situaciji tri na dva Bojić je imao otvoren prostor pred sobom, ali je odlučio da petom odigra povratnu do Zličića, što je osujetio Nikolić i tako se iskupio za skrivljen kazneni udarac.

Eksperiment trenera Save Šašića da Nikolu Jopvanovića stavi na mesto levog beka nije se pokazao uspešnim. Preko te strane je pokretljivi Baćo Nikolić najpre zapretio golu Smedereva u 67. minutu. Samo dva minuta kasnije, pošto je izbegao ofsajd zamku, snažnim šutem Nikolić je izjednačio rezultat.

Nekoliko minuta potom, strelac izjednačujućeg gola je izveo korner sa desen strane, a Savić je sa ivice peterca dobro tukao – za paradu i odbranu Jovića. Na sličan način uzvratio je i Janković, no je i golman Budućnosti bio siguran.

Trenutak odluke je stigao u 81. minutu, kada je posle centaršuta Sevića sa levog boka i pravog karambola u kaznenom prostoru Budućnosti lopta stigla do Krste Bojića koji ju je iz neposredne blizine smestio u mrežu tima iz Arilja za, ispostaviće se, konačan rezultat i slavlje Smederevaca.

Prvenstvo se nastavlja već u sredu, a na rasporedu je komšijski derbi; Smederevo gostuje Mladom radniku u Požarevcu.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!