Kovinskoj bolnici za psihijatrijske bolesti 13 miliona dinara od Pokrajine

KOVIN, 13. april 2023 – Na osnovu Javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za dodelu sredstava za finansiranje odnosno sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja zdravstvenih ustanova u 2023. godini, Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti u Kovinu su dodelјena sredstva u ukupnom iznosu od 13.380.000 dinara za nabavku nove opreme.

Od toga, tri miliona biće izdvojeno za kupovinu injektorskog sistema najnovije generacije za CT skener i 10.380.000 dinara za kupovinu sistema za arhiviranje medicinskih studija sa dve dijagnostičke radne stanice, kompatibilni sa sistemom za kompjuterizovanu tomografiju.

„Sva opredelјena sredstva za medicinsku opremu doprinose unapređenju sveobuhvatne dijagnostike i pobolјšanju kvaliteta zdravstvene zaštite naše ustanove. Uvođenje injektorskog sistema i Sistema za arhiviranje medicinskih studija, našoj ustanovi omogućiće kompletno dijagnostičko sagledavanje pacijenta u bolničkom i dnevno-bolničkom zbrinjavanju, kao i u ambulantnom tretmanu koji zahteva dijagnostičke procedure. Injektorski sistem – KONTRAST pružiće postizanje preciznijih rezultata, sledlјivosti izveštaja i još detalјniju pretragu. Sistemi poseduju integrisanu vezu koja digitalizaciju i zapis slike priprema tako da dostupnost tom materijalu skraćuje vreme, a uvod u skrining pacijenta omogućava brži protokol sprovođenja dijagnostičkog postupka. CT uređaj će omogućiti rano otkrivanje neuroloških bolesti, dijagnostiku ostalih psihijatrijskih poremećaja i detekciju u ranim fazama telesnih promena, kao i mogućnost da se ista prati i kontroliše putem baze podataka. Zahvalјujem Vladi AP Vojvodine i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo na stalnoj podršci i kontinuiranom ulaganju u našu bolnicu“, istakla je v. d. direktora SBPB Kovin dr Jovanka Petrović, specijalista psihijatrije.

Informacija i foto: Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti Kovin

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!