Pokrenuta istraga zbog jučerašnjeg izlivanja mazuta u centru Smedereva

SMEDEREVO, 11. april 2023 – Povodom jučerašnjeg incidenta sa prosutim mazutom iz cisterne u Ulici Radosava Mirkovića u Smederevu danas su se oglasili iz smederevske Policijske uprave i Osnovnog javnog tužilaštva.

Pripadnici Policijske uprave u Smederevu podneće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zagađenje životne sredine, navodi se u njihovom saopštenju, i doda je da, kako se sumnja, četrdesetšestogodišnji vozač cisterne i dvojica radnika starosti 43 i 46 godina, nisu adekvatno nadzirali pretakanje mazuta iz cisterne u rezervoar kotlarnice, zbog čega je došlo do curenja mazuta na deo ulice.

Policija je juče, odmah po prijavi da je došlo do curenja mazuta izašla na lice mesta i zajedno sa vatrogascima-spasiocima obezbedila to mesto i po nalogu osnovnog javnog tužioca, zajedno sa republičkim inspektorom zaštite životne sredine, izvršila uviđaj.

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu pokrenulo je predistažni postupak u cilјu utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja i prikuplјanja relevantnih dokaza, saopšteno je danas iz OJT u Smederevu.

Dežurni zamenik javnog tužioca odmah je izdao naredbu za obezbeđenje i vršenje uviđaja na licu mesta, analizu prosute tečnosti i njene količine i odredio veštačenje od strane nadležnih službi.

Ovlašćena laboratorija izvršila je uzorkovanje kanalizacione mreže u Ulici Radosava Mirkovića, a nakon okončanja svih predistažnih radnji i postupka koji se vodi protiv odgovornih lica, biće podnete krivične prijave, navodi se u današnjem saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!