Pobeda u Krupnju, u sudijskoj nadoknadi vremena, za nova tri boda

KRUPANJ, 9. april 2023 – Pre početka današnje utakmice 20. kola Srpske lige Zapad u Krupnju, prilikom zagrevanja, povredio se Aleksa Marković i to je dovelo do izvesnih pomeranja u timu Smedereva. Umesto njega je Jovan Krneta započeo meč, a zašto je ovaj podatak bitan videće se u trećem minutu sudijske nadoknade: Rađevac – Smederevo 1924 1:2 (1:1).

Meč je startovao početnim ispitivanjem snaga,  uskoro je viđena i prva dobra akcija Smederevaca; lopta je bila pred šesnaestercem Rađevca, Zličič je proigrao Vladimira Ilića, ali on šutira malo preko gola.

Činilo se tada da gosti preuzimaju inicijativu. Međutim, domaći su bi ti koji su poveli – u 15. minutu posle preciznog šuta Bogdana Bogdanovića.

Nije se dugo čekalo na izjednačenje, samo dva minuta po vođstvu domaćina Nikola Jovanović prodire po desnoj strani i proigrava najboljeg strelca lige Zličića, koji lagano realizuje ukazanu priliku.

Nakon toga je usledila velika borba na sredini terena, lopta je bila više kod Smederevaca, ali sem pokušaja Jordana Jovanovića glavom, u 35. minutu posle centaršuta Vladimira Ilića, ništa nije bilo vredno pomena.

U drugom poluvremenu se igrale praktično na jedan gol, onaj Rađevca.

U 50. Minutu, posle odlične kombinacije Panića i Nikole Jovanovića, lopta dolazi do Bojića koji prebacuje golmana Rađevca, ali štoper domaćih loptu vadi sa gol linije.

Zličić je pokušao u 65. minutu sa nekih 25 metara, a lopta je prohujala tik pored leve stative gola domaćih.

Ređali su se napadi gostiju, preko agilnih Dimitrijevića i Jordana Jovanovića, ali su domaći sve te atake zaustavljali i pored toga svaku priliku koristili za valjanje po terenu kako bi  vreme što brže prošlo i kako bi izbegli poraz.

Kada se već činilo da je nerešen ishod meča izvestan, jedna ubačena lopta iz kornera dolazi do Krnete, koji se, kako na početku bi rečeno, u timu našao pukim slučajem. On raspaljuje po njoj i ova završava u mreži Rađevca za erupciju oduševljenja Smederevaca.

Smederevo je tako zadržalo 6, odnosno 8 bodova prednosti pred najbližim pratiocima, čačanskim Borcem i pribojskim FAP-om, koji su, i jedni i drugi, juče i danas takođe zabeležili pobede.

U idućem kolu Smederevo dočekuje ekipu Budućnosti iz Arilja, jednog od kandidata za selidbu u niži rang.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!