Premijera mjuzikla „Priča iz sajber dvorišta“

SMEDEREVO,  8. april 2023 – „Svaki stori je prolazan, ali neke priče se pamte zauvek“ moto je koji najbolje oslikava ono o čemu govori mjuzikl „Priča iz sajber dvorišta“ koji će sutra biti premijerno izveden sa početkom u 20 časova na velikoj sceni Centra za kulturu Smederevo u koprodukciji orkestra Svetlost, pozorišta PATOS i Hleb teatra.

Kroz sat vremena mladi izvođači, uz songove i koreografije koje se uživo izvode na sceni, ispričaće priču o devojčici Milici, njenom odrastanju i suočavanju sa vršnjačkim nasiljem, a posebno virtuelnim nasiljem (sajberbuling).

Potpuno drugačije, razigrano i raspevano, promrdavaju se temelji ovog izazova sa kojim deca često (ne) izlaze na kraj i u osnovnoj i u srednjoj školi. Svi songovi mjuzikla su originalni, a potpisuje ih kompozitor Jugoslav Hadžić, dok ih na sceni izvodi uživo ansambl orkestra Svetlost.

Mjuzikl je nastao kroz projekat podržan u okviru programa Aktivne zajednice od strane Trag fondacije. Projekat je podržala i Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije i njime će biti otvoreno ovogodišnje izdanje njenog festivala „Na sopstveni pogon“. Centar za kulturu je partner mjuzikla, a ulaz na premijeru je slobodan uz preuzimanje ulaznica na biletarnici ove kulturne ustanove.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!