Pobedom protiv Novosađana rasterećeni Smederevci okončali sezonu

SMEDEREVO,  8. april 2023 – U poslednjem 22. kolu prvenstva Prve lige, smederevski odbojkaši su se večeras  najlepši način oprostili od svojih pristalica: Smederevo Carina – Vojvodina 2 3;0 (2513, 26:24 i 25:20).

Rasterećeni svih briga oko opstanka učenici trenera Dušana Kalinića i njegov asistenta Petra Petrovića odlično su uši i meč i dijagonalama Savića (9 poena) i penalima Jovanovića (7), uz uspešno probijanje dvojnog bloka najboljeg poentera Đorđa Kovača (20) prvu deonicu na ubedljiv način rešili su u svoju korist.

Veći deo drugog seta protekao je u vođstvu domaćeg tima, da bi Novosađani preko Elezovića (10) u samoj završnici stigli do izjednačenja. Sjajnom paralelom Kovača i asom Gajevića (5) i drugi deo igre, do duše – na razliku, pripao je domaćinima.

Samo na početku treće deonice mlade nade Vojvodine su poveli, ali su Smederevci preuzeli vođstvo i pri rezultatu 13:10 primorali popularne lale da zatraže tajm aut. U tom periodu tri „kuvanja“ imao je i kapiten domaćih Dušan Đorđević (4), a poen je upisao i najmlađi Radovanović, da bi ponovo asom Gajević rešio pitanje pobednika.

Sa 11 pobeda i isto toliko poraza podmlađeni tim iz Smedereva je osvojio 33 boda i sezonu završo u zlatnoj sredini tabele, na sedmoj poziciji.


Za razliku od odbojkaša, odbojkašice Smedereva su prvenstvo okončale na pretposlednjem mestu u Prvoj ligi i zajedno sa beogradskom Rodom, Srbijankom 014 iz Valjeva i ekipom Lazarevca preselili se u niži rang takmičenja – Drugu ligu.

Foto: R.G.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!