Rutinska pobeda Smederevaca u duelu sa podmlađenim Novopazarcima

SMEDEREVO, 7. april 2023 – Košarkaši Smedereva su u utakmici pretposlednjeg kola plej-of takmičenja ovog petka boljom igrom u nastavku susreta ubedljivo savladali podmlađenu ekipu iz Novog Pazara: Smederevo 1953 – Stari Ras 90:59 (21:25, 25:17, 21:6 i 23:11).

Domaći su u meč ušli nešto opuštenije što su gosti, predvođeni u tom periodu igre raspoloženim Brunčevićem (8 poena) i trojkom uz zvuk sirene Đulovića (15), iskoristili i tu deonicu rešili u svoju korist.

Druga četvrtina počela je dalekometnom trojkom kapitena domaćih Vukasovića (17), uz zakucavanje Kostića (15), pa su posle serije od 11:0 gosti bili primorani da traže tajm aut.

Početak drugog poluvremena potvrdio je dominaciju domaćina, a nerešiva enigma za Novopazarce bio je iskusni na meču najefikasniji Boško Jovović (25). On je nakon brze kontre, u poslednjem periodu igre na atraktivan način vratio loptu usamljenom Periću (14) za još jedno zakucavanje.

Poslednja četvrtina bila je puko odrađivanje posla za siguran trijumf trenutnog lidera doigravanja. Kolo pre kraja, Smederevci su se, sa utakmicom više, osamili na čelu tabele, a konačan plasman umnogome će zavisiti od ishoda sutrašnjeg duela u Batočini, gde se sastaju domaća Sloga i ekipa Poleta iz Kraljeva.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!