Tužilaštvo traži produženje pritvora optuženom za prodaju droge

SMEDEREVO, 6. april 2023 – Više javno tužilaštvo u Smederevu je, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv D.G. (39) iz Smedereva, kao i protiv  Z.J. (40) iz Smedereva i I.P. (43) iz Vodnja.

Policija je pretresom stana okrivlјenog D.G. pronašla 0,30 grama marihuane i 1,67 grama amfetamina, koju je držao radi prodaje, kod Z.J. pronađeno je ukupno 43,04 grama amfetamina, a kod I.P. pronađeno je 2,90 grama amfetamina, koju opojnu drogu su oni prethodno kupili od D.G..

Tužilaštvo je predložilo nadležnom sudu da se po održanom glavnom pretresu trojica okrivlјenih oglase krivim i kazne po zakonu, da se izrekne mera bezbednosti oduzimanje predmeta – pronađene opojne droge, kao i da se okrivlјeni obavežu na plaćanje troškova krivičnog postupka.

Okrivlјeni D.G. nalazi se u pritvoru počev od 13.1.2023. godine, a predlog ovog tužilaštva je da se pritvor produži, jer i dalјe postoje razlozi zbog kojih je određen – postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, a posebno imajući u vidu da je D.G. ranije osuđivan, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!