U Bavaništu traktorima bio blokiran put Smederevo – Kovin (video)

BAVANIŠTE, 5. april 2023 – Danas je, kako je najavljeno, tridesetak traktorista i drugih okupljenih ispred Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije blokiralo na sat vremena magistralni put Smederevo – Kovin – Pančevo kod Bavaništa izražavajući tako svoje nezadovoljstvo stanjem u agraru. Tražili su, kažu, sastanak sa ministarkom poljoprivrede, ali im je odgovoreno da nema slobodan termin. Zbog toga su najavili nova okupljanja i blokade i u drugim mestima.

„Iz Ministarstva poljoprivrede, posle protesta, razgovarali smo sa šefom kabineta Nenadom Dolovcem i rečeno je razgovarano sa poslovnim bankama i da će krenuti realizacija subvencionisanih poljoprivrednih kredita, subvencije po hektaru krenuće sa prijavama od 7. aprila i isplaćivaće se kako se ko prijavi. Rečeno je i da je Ministarstvo dalo predlog Vladi da se pšenica plati 28 dinara + PDV za sve poljoprivrednike koju će kupiti Robne rezerve – ovlašćeni skladištari“, kazao je za Agroklub predsednik Udruženja Jovica Jakšić.

Dok ne vide konkretne pomake, Jakšić je  najavio da je Bavanište samo početak i da će se blokade nastaviti u drugim opštinama Srbije.

Foto/video: privatna arhiva, Jovica Jakšić

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!