Sneg u aprilu, a meteorolozi u fazonu; Šta je sad, jesmo vam lepo rekli…

4. april 2023 – Kako su kazali tako nam se i desilo: sneg je ovog 4. aprila pokrio maltene celu Srbiju! Po prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sneg će padati do srede, mada bi, po prognozi, već danas u popodnevnim časovima padavine trebalo da oslabe.

U većini krajeva očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30, lokalno i više, a na planinama i do 50 santimetara novog snega uz stvaranje snežnih nanosa usled jakog severozapadnog vetra, stoji u prognozi RHMZ.

Ostaje da se vidi da li su zimske službe ozbiljno shvatile kalendar, s obzirom da je godišnje doba koje im stoji u nazivu završeno onomad, pre desetak dana. Savet Auto moto saveza Srbije od vikenda, da možda još nije vreme da se menjaju zimske gume letnjim sada dobija na značaju. Što se zakonskog okvira tiče, ako ih niste poslušali – ne možete da bude kažnjeni od strane saobraćajne policije što po snegu vozite bez zimskih guma posle 1. aprila. To je ono formalno-pravno. E sad, da li je to pametno, da li će vas kazniti neka poledica na ulici ispod snega – to je već druga stvar.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!