Jevtić postavio novi državni rekord na Svetskom prvenstvu za veterane

SMEDEREVO, 3. april 202 – U poljskom  gradu Torunu održano je deveto po redu  Svetsko prvenstvo za atletičare veterane. Smederevac Marko Jevtić je u kategoriji M40 na 60 metara s preponama u polufinalnoj trci istrčao svoje najbolje vreme – 9.54, postavio tako novi državni rekord.

Marko je za 22 stotinke istrčao bolje vreme od najbržeg rezultata Balkanskih prvenstava u ovoj disciplini, koji iznosi 9.76, što je veliki uspeh i njegov ostvaren cilj za ovu sezonu i ušao u finale kao šesti.

Finalnu trku, u kojoj su pored predstavnika Srbije, nastupili reprezentativci Kanade, Italije, Poljske, Švajcarske, Austrije, dvojica iz Velike Britanije, posle malih poteškoća na startu Marko je završio na osmoj poziciji sa rezultatom 9.61.

Marko nije propustio priliku, po povratku iz Poljske, da još jednom napomene da najveće zasluge za do sada postignute rezultate pripisuje svom treneru Mirjani Stojanović.

Naredna takmičenja koja Jevtića očekuju su Evropske olimpijske igre u Finskoj u julu i Evropsko prvenstvo Italiji u Peskari u septembru. Sudeći po dosadašnjim Markovim rezultatima i na ovim smotrama atletskih veterana mogu da se očekuju zapaženi rezultati, možda i novi rekordi.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!