Mihajlovčani namučili lidera na tabeli i umalo da mu pomrse račune

SMEDEREVO, 2. april 2023 – U komšijskom derbiju Smederevci su danas na stadionu kraj Dunava, teže nego što se očekivalo, stigli do pobede, pred sam kraj susreta golom Jankovića, i tako uspeli da uvećaju prednost na čelu tabele: Smederevo 1924 – OFK Mihajlovac 2:1 (1:0).

Susret je počeo pokušajima Dimitrijevića i Jovanovića, koje je ukrotio sigurni golman Mihajlovčana Đorđević.

Smederevci su do prednosti stigli u 16. minutu, kada je na povratnu loptu Dimitrijevića spretno reagovao Zličić i iz neposredne blizine pogodio mrežu gostiju.

Nedugo potom uzvratio je Bajčić, ali je njegov udarac sa bočne ivice kaznenog prostora završio tik kraj stative Smedereva.

Imali su domaći inicijativu, pa je tako na asistenciju pokretljivog Blagojevića Nikola Jovanović sa desetak metara tukao, ali pravo u Đorđevića. Golmana gostiju je kasnije spasila stativa, posle udarca Savkovića u 25. minutu.

U jednom od retkih napada Mihajlovca, nakon akcije Arsenijevića, šut Bajčića je izblokirao Kostić, a u kontri Zličića je osujetio Đorđević izbacivši loptu u korner.

Imao je šansu i Savković, posle asistencije Blagojevića, a onda su na ubacivanje Zličića zamalo zakasnili Vladimir Ilić i Savković.

U poslednjem minutu prvog dela Savković je nadmudrio Đorđevića, poslao loptu ka praznoj mreži gostiju, ali je odlično reagovao dobro postavljeni Stojanović i sa gol crte je izbacio u polje.

U nastavku utakmice viđena je jalova inicijativa domaćina. Vredan pomena je udarac Nikole Jovanovića iz okreta i bravurozna odbrana Đorđevića. Lopta je završila u korneru, posle koga su na ubačaj sa strane „bili kratki“ Janković i Zličić.

Sve do 77. minuta rezultat se nije menjao, domaći su imali prednost koja im je donosila još bolju poziciju na čelu tabele, sa 6 bodova viška u odnosu na Čačane, ali je onda na scenu stupio bivši oklopnik Igor Milovanović. Probio se po levom boku, ušao u kazneni prostor Smedereva i šutirao. Golman Antić je kratko odbio loptu, a priseban je bio Arsenijević i izjednačio.

Iz slobodnog udarca, pet minuta kasnije Arsenijević je dobro šutirao, a lopta je prohujala kraj stative gola Smedereva.

Kada je već izgledalo da će Mihajlovčani pomrstiti račune Smederevcima i odneti bodove koje je domaćin već bio sebi pripisao, u 87. minutu ipak su stigli do vođstva. Ispostaviće se i do pobede i osvajanja tri nova boda.  Dimitrijević je ubacio loptu, a Miloš Janković je trzajem glavom, sa ivice peterca, neodbranjivo pogodio suprotan ugao gola gostiju za veliku radost Smederevaca.

Posle dramatične utakmice i preokreta juče u Priboju, gde je domaći FAP uspeo da savlada čačanski Borac sa 4:3,, Smederevo sada, kako je rečno, ima šest bodova viška na čelu tabele i lakše dočekuje naredne utakmice. Prva u nizu je gostovanje u Krupnju protiv domaćeg Rađevca.

U međuvremenu sledi im i utakmica u Kupu sa Slogom 33 u Petrovcu na Mlavi u sredu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!