Mladi futsaleri Smedereva od sjaja do očaja – i poraza od Vrbašana

SMEDEREVO, 30. mart 202 – U prvom polufinalnom susretu borbe za titulu omladinskog prvaka Srbije u futsalu Smederevci su sinoć na domaćem parketu, posle vođstva od 2:0, doživeli poraz od vršnjaka iz Vrbasa: KMF Smederevo – Leteći Holanđanin 2:3 (2:3).

Pred više od 500 gledalaca učenici trenera Dragana Đorđevića su odlično otvorili meče i već u 4. minutu snažnim šutem sa distance Uroš Nikolić je uz pomoć stative pogodio mrežu rivala.

Nepun minut kasnije Željko Milanović se odlučio na udarac, a spretni Nikolić je promenio pravac lopti i vođstvo domaćih je bilo udvostručeno.

Pitanje pobednika moglo je da bude rešeno u 11. minutu, kada je Nikolić presekao napad gostiju, krenuo sa Stojanovićem u kontru i umesto da šutira iz neposredne blizine on se van svake logike odlučio na, ispostaviće se, pogrešan pas ka Stojanoviću.

Kazna za taj promašaj stigla je već u sledećem minutu i to na iznenađujući način; od svog gola napadu se neprimetno pridodao golman Vrbašana Marojević i nakon izvedenog prekida, neometan ni od koga, sa desetak metara pogodio donji desni ugao gola Smederevaca.

Još jednom su gosti nadmudrili domaće kada je u 16. minutu, posle auta, usamljeni Kostelnik poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Vrbašani su rezultat totalno preokrenuli dva minuta pre pauze; Dragnić je iskoristio brzu kontru i matirao solidnog Dičića na golu Smedereva.

U poluvremenu su, treba i to pomenuti, nastup imali polaznici škola malog fudbala Tesla i Top, koji su bili pozdravljeni burnim aplauzom.

U nastavku utakmice, sva nastojanja domaćih da bar stignu do remija osujetio je, ispostavilo se, najbolji akter meča Petar Marojević, golman gostiju.

Za dve nedelje, najverovatnije, uslediće revanš, u kome će mladi Smederevci pokušati da iznenade vršnjake u Vrbasu.

Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!