Fudbaleri Smedereva u Markovcu osvojili Kup Podunavskog okruga

MARKOVAC, 29 mart 2023 – Smederevo je načinilo danas u Markovcu još jedan korak ka završnom delu takmičenja za Kup Srbije. Pobedom nad domaćim Napretkom zaslužilo je pehar pobednika Kupa na nivou Podunavskog okruga: OFK Napredak – Smederevo 1924 1:4 (0:0).

Počeli su Smederevci u kombinovanom sastavu, ali Napredak, prvi na tabeli Podunavske okružne lige sa čak 15 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Slogu, nije se dao. U beležnici su ostale šanse Smederevaca, Miloša Jankovića i Filipa Ilića, posle udarca glavom Nikole Filipovića lopta je pogodila stativu, ali rezultat se nije menjao.

Četvorostruka izmena koju je trener Smedereva Sava Šašić izvršio na početku drugog poluvremena dala je rezultat. Sef Markovačana je otključao Miloš Janković, iskoristivši centaršut Sevića sa desne stranei na drugoj stativi glavom sproveo loptu u mrežu.

Nakon toga oklopnici pojačavaju i u 66. minutu Miloš Zličić izbija sam pred golmana domaćih i najbolji strelac Srpske lige Zapad lako realizuje priliku.

Kada su svi pomislili da je utakmica gotova domaći se vraćaju u život preko kapitena Đorđa Slavkovića koji odličnim šutem savladao Antića. Imao je šansu Slavković i da izjednači rezultat, ali je Antić na golu Smedereva bio na visini zadatka.

Sve nedoumice rešio je Janković svojim drugim golom u 78. minutu šutem sa 16 metara, lopta je samo malo zakačila stativu i završila u mreži.

Konačan rezultat postavljen je desetak minuta kasnije kada je Mile Savković izašao sam ispred golmana Napretka, lobuje ga i tako praktično završava meč.

Na ceremoniji dodele pehara,generalni sekretar FSPO Bojan Đulić i član UO FSPO Nikola Nedeljković uručili su plakete službenim licima, a Goran Lazić, predsednik FSPO, kapitenu Smedereva Nikoli Stojkoviću predao je pehar, čestitao na osvojenom kupu i poželeo ulazak kluba u Prvu ligu Srbije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!