Zlato, dva srebra i bronza za strelce Smedereva na prvenstvu Srbije

SMEDEREVO, 27. mart 2023 – Aleksa Nikolić je na Prvenstvu Srbije za kadete i mlađe juniore, koje proteklog vikenda održano na strelištu SK Crvena zvezda u Beogradu, osvojio srebrnu medalju u kategoriji kadeta vazdušnim pištoljem, a Lazar Mladenović bronzanu, takođe u kategoriji kadeta, ali vazdušnom puškom. Obojica su nastupili i u finalu u kategoriji mlađih juniora. Nikolić je bio peti, a Mladenović osmi. U disciplini vazdušni pištolj ekipno kadeti su bili drugi, a mlađi juniori su državni prvaci za 2023. godinu.

Aleksa Nikolić je osvojio srebrnu medalju u kategoriji kadeta sa 554 kruga. Pobedio je Uroš Gajić iz Streljačkog kluba Niš 1881 sa 556 krugova, a bronzanu medalju osvojio je Mateja Tripković iz SK „Aleksa Dejović“ iz Užica sa 548 krugova. U kategoriji mlađih juniora Nikolić se kao treći plasirao u finale, u kome je takmičenje završio na petom mestu.

Ekipno, kadeti Smedereva osvojili su vicešampionsku titulu sa 1597 krugova. Prvo mesto uzeli su Užičani sa 1611 krugova, a treće SK „Milorad Mančić Lukanjac“ iz Pirota sa 1573 kruga. U ekipi kadeta za Smederevo su nastupili Aleksa Nikolić, Nikola Manojlović i Pavle Pejov.

U kategoriji mlađih juniora Smederevo je šampion države za 2023. godinu. Titulu su osvojili sa 1626 krugova, ispred SK Akademac iz Beograda sa 1625 i SK „Aleksa Dejović“ sa 1611 krugova. U ekipi mlađih juniora Smedereva bili su Aleksa Nikolić, Petar Kostić i Nikola Manojlović.

U takmičenju standardnom vazdušnom puškom najviše se istakao najmlađi takmičar – Lazar Mladenović koji je osvojio bronzanu medalju u kategoriji kadeta sa 603,4 kruga. Zlatna medalja pripala je Stefanu Agoviću iz Streljačke družine „Dragan Jevtić Škepo“ iz Gornjeg Milanovca sa 613,0 a srebrnu Veljko Janković iz SK Partizan iz Beograda sa 611,3 kruga. Mladenović se plasirao i u finale mlađih juniora kao šesti i svoj debi je završio na osmom mestu. Takmičila

Sledeće takmičenje za mlade strelce Smedereva biće 8. aprila u Nišu, gde će se održati Prvenstvo centralne Srbije u B i C programu, koje je kvalifikaciono za državno koje će biti u maju ove godine u Ivanjici.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!