Site icon podunavlje.info

Jeste bomba, nije bomba – nastavna sredstva iz nekih prošlih vremena

SMEDEREVO, 27. mart 2023 – Pripadnici Tima za uklanjanje neeksplodiranih ubojnih sredstava Sektora za vanredne situacije bezbedno su uklonili naprave koje su jutros pronađene u kabinetu Osnovne škole „Branislav Nušić“ u Smederevu i utvrdili da je reč o predmetima koje je škola nekada koristila za izvođenje nastave, saopšteno je iz Policijske uprave Smederevo.

Odmah po prijavi da je radnik ove škole u kabinetu koji nije korišćen za nastavu našao predmet za koji je posumnjao da je bomba, policija je izašla na mesto događaja i, po nalogu osnovnog javnog tužioca, evakuisala učenike i osoblјe.

Pregledom prostorija pronađeni su ovi predmeti i pozvan je tim Ministarstva unutrašnjih poslova koji ih je bezbedno odneo iz škole.

Ovo je, inače, već drugi ovakav slučaj u relativno kratkom vremenskom periodu, da se u smederevskim školama nalaze iz nekih drugih vremena zaostale bombe i slične naprave. Predmeta Odbrana i zaštita odavno nema u školama, ali su artefakti iz tog perioda ostali. Postavlja se pitanje zašto ih neko nije uklonio, na propisan način rashodovao, ili barem popisao, kako se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali.

 

Exit mobile version