Site icon podunavlje.info

Preokretom u nastavku košarkaši Smedereva savladali Novopazarce

SMEDEREVO, 26. mart 2023 – U petom kolu plej-ofa, bez odsutnog Torbice i rovitog Jovovića, koji je ceo meč presedeo na klupi, boljom igrom u drugom poluvremenu Smederevci su ostvarili novu pobedu: Smederevo 1953 – Novi Pazar 1969 82:78 (18:22, 18:24, 26:15 i 20:17).

Silno motivisani gosti bolje su ušli u meč i već na početku stekli prednost od 2:9. Predvođeni kapitenom Nikolom Vukasovićem (19 poena), koji je ponovo odigrao ceo meč, i raspoloženim njegovim imenjakom Lazićem (28), domaći su uspeli da prvi put povedu, bilo je 11:9: Ipak, Novopazarci su, sa pre svih Eminbegovićem (27) i Nikolićem (15), prvu a potom i drugu deonicu rešili u svoju korist.

Uz ovo i podatak da su u prvom poluvremenu gosti postigli 8 trojki, a domaći, preko Momčilovića, samo jednu. Onda ne čudi što se na odmor otišlo sa 10 razlike u korist Novog Pazara – 36:46.

Uspeli su domaći košarkaši u trećoj deonici da boljom i angažovanijom igrom, uz zakucavanje Kostića (12), konačno povedu, da bi se potom ušlo u krajnje neizvesnu i dramatičnu završnicu.

Početak poslednje četvrtine trojkom je obeležio Vukasović, ali su gosti uzvratili sa dve trojke Eminbegovića, izjednačili na 75:75, i primorali trenera Mijatovića da zatraži tajm-aut.

Nekih tridesetak sekundi pre kraja Novosel (4), nakon kontre, odveo je  domaće na plus dva. Na kraju je, nakon bezuspešnog pokušaja gostiju za novom trojkom, najefikasniji igrač susreta Nikola Lazić sa linije slobodnih bacanja  overio pobedu.

U idućem kolu sledi najveći izazov za Smederevce – gostuju u Kraljevu drugoplasiranom Poletu. Ta utakmica bi možda mogla da odluči o novom prvaku.

Foto: R.G.

 

 

Exit mobile version