Posle dva kola PSK Čelik na čelu tabele Lige Srbije u orijentiringu  

26. mart 2023 – U organizaciji PSD Kopaonik Beograd, na terenima Košutnjaka, lokacija u okolini odmarališta Pionirski grad, održano je drugo kolo Lige Srbije u sprint orijentiringu.  Učestvovalo je 163 takmičara iz 15 klubova, među kojima je 30 takmičara Čelika u zvaničnoj konkurenciji i šest u open kategoriji. Čelik je bio najuspešniji po broju medalјa i po objavlјivanju bodova za dva kola OSLS. Vodi sa osvojenih 4463,6 bodova, ispred drugoplasirane , čiji takmičari su osvojili 3499,45 i trećeplasirane Jasenice sa 1994,99 bodova.

U organizaciji Orijentiring saveza Beograda, danas je održana i trka za svetsku rang listu, što je ujedno bilo i drugo kolo Lige Srbije u orijentiringu – OLS.  Ovde je učestvovalo 265 takmičara iz 19 orijentiering klubova, koji su se nadmetali u 26 kategorija. PSK Čelik nastupio je sa 33 takmičara u takmičarskom i 6 u rekreativnom-open delu.

U takmičarskom delu, Čelik je osvojio 12 medalјa, od kojih tri zlatne, četiri srebrne i pet bronzanih. Svakako da najviše raduju zlatne medalјe najmlađih, pre svih pionira Ilije Milutinovića, koji je ovog vikenda ostvario dvostruku pobedu. Zlatnom medalјom okitio se i veterani Dragan Nikolić i Branko Grujić. Srebrne  medalјe osvojili su Anka Ranković, Sofija Nikolić, Dejan Rankovići Milan Cvetković. Bronzanim medalјama okitili su se Lazar Milutinović, Lana Ivković, Jelena Stanković, Marina Stankić i Miloš Radenković.

U open delu srebrnu medalјu osvojio je Branko Rađen, a bronzanu Vasilije Becić. Kako je ovo takmičenje posebno bodovano za kadetsko prvenstvo Srbije to je proglašen ukupni kadetski pobednik, a to je PSK Čelik koji je odneo pehar za Smederevo.

I n ovom takmičenju Čelik je osvojio najviše medalјa, bio je najuspešniji i posle dva kola u mrtvoj je trci sa Pobedom za prvu poziciju na tabeli. Konačni bodovni rezultati nakon dva kola još nisu objavlјeni, ali po medalјama i nastupu u dva kola očekuje se neizvesna borba za titulu šampiona u OLS.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!