Site icon podunavlje.info

Ubedljiva pobeda fudbalera Smedereva u Gornjem Milanovcu

GORNJI MILANOVAC, 25. mart 2023 – Smederevci su u Gornjem Milanovcu bili uspešni u susretu sa domaćim Takovom i sada, makar do sutra, imaju šest bodova prednosti u odnosu na najvećeg konkurenta, čačanski Borac: Takovo – Smederevo 1924 0:4 (0:1).

Da ozbiljno misle Smederevci su pokazali od samog starta susreta, napadali su, dok su se domaći, pošto su se, nakon što su pokušali sa nekoliko ne preterano opasnih ataka ka golu Jovića, kako se to popularno kaže, odlučili za „čuvanje nule“.

Prva izgledna šansa za Smederevo viđena je u 19. minutu, kada je odbrambeni igrač domaćih Grković izvadio loptu sa gol linije posle šuta Zličića iz neposredne blizine.
Prošla su samo dva minuta a Smederevci su opet bili u prilici da povedu, no  je Bojić posle centaršuta Dimitrijevića glavom šutirao preko gola domaćina.

Takovo je u tom periodu ugrozilo gol gostiju preko Nedeljkovća, da bi u 42. minutu, posle duge akcije smederevskog tima, lopta došla do Dimitrijevića, ali on šutira direktno u dobro postavljenog golmana domaćina Jovetića.

Smederevci su do vođstva stigli u poslednjem minutu prvog dela; Krsta Bojić se odlično snašao pošto je izašao sam ispred golmana domaćih i rutinski ispod njega poslao loptu u mrežu.

U nastavku susreta, o od njegove druge polovine, viđena je jedna od boljih predstava Smedereva i, ono što je važnije, efikasnijih. Jedina senka je povreda golmana Jovića, koji je posle jednog naizgled bezazlenog sudara ostao na zemlji. Zamenio ga je Antić.

Smederevo je vođstvo dupliralo u 65. minuta; Jordan Jovanović  je nakon dodavanja posle izvođenja kornera, hotimično ili iz nehata tek postigao prelep gol. Ako je centrirao bilo je mnogo sreće u tome, ako je hteo da sa pozicije toliko iskosa ugrozi gol domaćina onda je u pitanju vrhunski udarac. Kako bilo, lopta je efektno završila u daljem gornjem uglu gola Takova.

Treći gol gosti su postigli u 84. minutu, a strelac je bio Savković, posle centaršuta Miloša Zličića. Savković je loptu glavom smestio u mrežu Milanovčana.

Poslednji pogodak, u poslednjem minutu regularnog dela, dao je Janković, koji je u igru ušao petnaestak minuta ranije. Dimitrijević je povukao kontru i idealno ubacio loptu u središte šesnaesterca domaćih, gde ju je Miloš Janković, bez čekanja, iz prve, smestio iza leđa golmana Takova.

Sudija je produžio igru za četiri minuta, a onda je usledila zaslužena radost smederevskih fudbalera i navijača koji su ih dopratili i na ovo gostovanje, koja se prenela i u svlačionicu.

Smederevo, kako je na početku rečeno, sada ima šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Borac iz Čačka, koji sutra treba da igra u Ljubiću saPoletom. Treći na tabeli FAP igra takođe sutra, u Bogatiću proiv Mačev, ali fudbaleri iz Priboja, sa35 do sada osvojenih bodova, nisu tako opasan takmac za borbu za titulu prvaka i plasman u Prvu ligu Srbije.

U narednom kolu Smederevo dočekuje OFK Mihajlovac, a Mihajlovčani se sutra sastaju sa Realom iz Podunavaca u žestokoj borbi za opstanak u ovom rangu.

Exit mobile version