Sednica Skupštine Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije

SMEDEREVO, 25 mart 2023 – Smederevo je juče bilo domaćin prve redovne Skupštine Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije. Na sednici su utvrđene smernice za dalje delovanje i izabrani novi nosioci funkcija u više tela ovog saveza.

Na osnivačkoj Skupštini FS RZS, koja je održana prošlog oktobra, njeni članovi postali su Goran Lazić, predsednik FS Podunavskog Okruga, Zvezdan Vrbanović, predsednik GFS Smederevo, kao i Stanimir Đuričic ispred OFS Velika Plana i Zoran Predojević, predsednik OFS Smederevska Palanka. Kao gosti, na jučerašnjoj sednici skupštine. pored ostalih, prisustvovali su Bojan Đulić, sekretar FS Podunavskog okruga i Nikola Nedeljković predsednik OFS Velika Plana.

Na sednici, kojom je predsedavao Nebojša Živanović, Jasmina Marić je izabrana za disciplinskog inspektora umesto Jovana Brdara, dok je Milan Mijailović zbog poslovnih obaveza zamolio za mirovanje statusa u Komisiji za žalbe. Umesto njega tu dužnost će obavljati Dragan Dragićević. Kažnjeni Živorad Lekić nije više član Disciplinske i Etičke komisije, njegovo mesto zauzeo je Marko Stanković.

Pored generalnog sekretara FS Srbije Jovana Šurbatovića, Skupštini su prisustvovali i gradonačelnik Smedereva Jovan Beč, predstavnici regionalnih saveza Vojvodine i Beograda, Istočnog regiona Dragomir Lazović i član IO FSS Vlada Gašić.

– Imamo dva prioriteta; regularnost po svaku cenu i poboljšanje infrastrukture. Brojni su izazovi, ali u dogovoru sa FSS, kao krovnom organizacijom, treba da uđemo u beskompromisnu bobu protiv neregularnosti. Savez će podržati svaku ideju i svaki infrastrukturni projekat i to ne samo kroz pomoć, nego kao suinvevestiranje – kazao je okupljenima između ostalog Šurbatović.

Dnevni red je imao deset tačaka, ali su ga delegati ekspeditivno realizovali, u trajanju od poluvremena jedne fudbalske utakmice, a nakon sednice Skupštine održan je i sastanak Izvršnog odbora, na kome je doneto nekoliko odluka iz redovnih delatnosti.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!