Na finalnom turniru Kupa Srbije Nikolić, četvrti, Mladenović peti

SMEDEREVO, 25. mart 2023 –  Smederevski strelac Aleksa Nikolić, u disciplini vazdušni pištolj, na finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije, u B programu, koje je održano na vazdušnom strelištu u Sportskom centru Čair u Nišu, osvojio je četvrto mesto sa 541 krugom i tako na žalost nije uspeo da odbrani prošlogodišnju titulu prvaka u kategoriji kadeta.

Taj rezultat odveo ga je u finale u kategoriji mlađih juniora gde je takmičenje završio kao osmi. Najbolji kadet ove godine je Mateja Tripković iz Streljačkog kluba „Aleksa Dejović“ iz Užica sa 557 krugova, drugi je Danilo Popović iz SK „GT“ iz Leskovca sa krugom manje, a treći Uroš Gajić iz SK Niš 1881 sa 554 kruga.

U kategoriji mlađih juniora pobedio je Filip Kostić iz SK Resnik iz Beograda, Tripković je osvojio drugo mesto, a bronzanu medalju Luka Milošević iz SK Akademac iz Beograda.

U finalu pionira serijskom vazdušnom puškom nastupio je najmlađi takmičar turnira Smederevac Lazar Mladenović i osvojio peto mesto sa 175 krugova. Medalje su podelili Mihajlo Kresojević iz SK Inđija sa 181 krugom, Ognjen Mihajlović iz SK Jagodina 92 sa 179 krugova i Danilo Pavlović iz Streljačke družine Novi Sad 1790 sa 178 krugova. Ispred Lazarevića bio je i Mihailo Lončarski, takođe iz Novog Sada sa 176 krugova.

Ovog vikenda mlade strelce Smedereva očekuje nastup na državnom prvenstvu koje će biti održano u Beogradu.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!