Site icon podunavlje.info

Smederevska gradska skupština zasedala 18. put u ovom sazivu

SMEDEREVO, 24. mart 2023 – Sednica Skupština grada Smedereva je ovog petka počela minutom ćutanja, a u podne je bila nakratko prekinuta da bi rukovodstvo grada i odbornici mogli da prisustvuju komemorativnom skupu koji je nedaleko skupštinskog zdanja organizovan povodom obeležavanja godišnjice NATO agresije.

Skupština je danas usvojila predlog odluke o angažovanju revizora za obavlјanje eksterne revizije završnog računa budžeta grada za prošlu godinu, informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća za 2022. godinu i izveštaj  o stanju bezbednosti saobraćaja za prvih šest meseci prošle godine.

Odbornici su razmatrali i aktuelna pitanja u oblasti polјoprivrede, a usvojen je i predlog odluke o dopuni odluke o mreži javnih predškolskih ustanova, kao i Plan detaljne regulacije dela Industrijske zone – sektor Jug.

Gradonačelnik Jovan Beč ih je informisao da je Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo  preliminarnu listu za dodelu sredstava za sufinansiranje projekata izgradnje sistema upravlјanja otpadom za ovu godinu i na toj listi se nalazi i grad Smederevo. Po tom osnovu trebalo bi da grad od ministarstva dobije više od 273 miliona dinara, a prema projektu vrednost transfer stanice je 342 miliona dinara. Sledeće nedelјe, kako je najavio, treba da počnee čišćenje terena na kome je predviđena gradnja, tako da bi, po rečima Beča, već od polovine godine mogla da počne gradnja.

Odbornici su se saglasili sa predlogom odluke o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine ispod tržišne cene radi rešavanja stambene potrebe jedne izbegličke porodice, a dali su saglasnost i na finansijske i planove rada Centra za socijalni rad, Apotekarske ustanove i Doma zdravlјa.

 

Exit mobile version