Site icon podunavlje.info

O poslovnoj korespondenciji i veštinama poslovne komunikacije

22. mart 2023 – U okviru obeležavanja manifestacije Mart, mesec srpskog jezika Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug i Gimnazija u Smederevu organizovaće predavanje “O poslovnoj korespondenciji i veštinama poslovne komunikacije“.

Gost predavač je Vladimir Milojević, profesor Srpskog jezika i književnosti u Četrnaestoj beogradskoj gimnaziji.

Predavanje će biti održano u četvrtak, 23. marta 2023. godine u svečanoj sali Gimnazije, sa početkom u 18 i 30.

Prof. Vladimir Milojević će svojim predavanjem ukazati na odlike valјanog stila poslovne korespondencije i tipične greške u poslovnom dopisivanju, predočiće poslovni elektronski bonton, predstaviti primere dobre prakse u pisanoj komunikaciji i podsetiti na pravila pisanja poslovnog pisma (imejla).
Ukazaće i na osnovna svojstva ispravnog govora i vrednosti govora u poslovnoj komunikaciji (intonacija, akcenat, tempo, gestovi, mimika), kao i na važnost dobrog poslovnog pregovaranja (pravilnost i jasnoća). Predstaviće pravila diskusije na sastancima i konferencijama, načine vođenja poslovnog telefonskog razgovora i načine osmišlјavanja prezentacija.

Organizatori pozivaju učenike srednjih škola, studente, nastavnike i druge zainteresovane da prisustvuju ovom korisnom, interaktivnom i zanimlјivom predavanju koje svima može pomoći u razvijanju veština poslovne komunikacije i poslovne korespondencije.

 

Exit mobile version