Site icon podunavlje.info

Uroš Petrović o razvoju kreativnosti, kako do novih ideja i rešenja…

SMEDEREVO, 21. mart 2023 – Uroš Petrović, književnik, ilustrator, fotograf,rečju svestrani umetnik, ali i bivši predsednik Mense u Srbiji, gostujući predvač na fakultetima, ovog utorka će u Centru za kulturu Smederevo govoriti na temu  „Razvoj kreativnosti: kako razmišlјanjem izvan ustalјenih okvira doći do novih ideja i rešenja?“ .

Predavanje i razgovor su u Koncertnoj dvorani sa početkom u 19 sati, a ulaz je slobodan.

O sadržaju predstojećeg programa autor koncepta i predavač kaže : „Kako da beskrajni splet naših neuronskih puteva probudimo u želјenim smerovima, u zavisnosti od toga šta želimo da postignemo? Kako da nateramo tu moćnu mrežu, koja povezuje naših stotinak milijardi neurona, da zatreperi kao nikada do sada? Kako da ono što radimo učinimo mnogostruko zanimlјivijim i za sebe i druge? Kako da povežemo ono što znamo i tako spoznamo nešto sasvim novo i drugačije? Kako da, naoko sasvim iznenađujuće i nenadano, dođemo do novih ideja i rešenja?

Sve to se spoznaje i usvaja tokom ove radionice, sa koje će svako od prisutnih izaći inspirisan za korak dalјe u kreativnosti i komunikaciji sa sobom i sa drugima, u poslu i u životu.

Prvi deo se sastoji od interaktivnog razigravanja moždanih vijuga – od verbalnog promišlјanja do buđenja umnih moći u više dimenzija. Prisutni spoznaju neke svoje mogućnosti kojih do tada nisu ni bili svesni.

Uz pomoć novoustanovlјenog samopouzdanja, promišlјanje ide i korak dalјe – praktičnom primenom na poziciju u profesiji, sa uočlјivim mogućnostima povolјnog uticaja i na privatan život.

Obuka je namenjena svima koji su u prilici da menjaju stvari nabolјe, za sebe i za druge.“

Uroš Petrović (1967) je književnik čija dela pomeraju granice u savremenoj literaturi. Autor je više od dvadeset knjiga  i dobitnik velikog broja najprestižnijih nagrada za književnost za mlade i doprinos kulturi. Knjige su mu do sada objavlјene i u Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Rumuniji, Severnoj Makedoniji i Češkoj, kao i na engleskom jeziku. Po romanu „Peti leptir“ snimlјen je prvi 3D igrani film u istoriji srpske kinematografije. Autor je originalnih stonih društvenih igara, od koje su tri nagrađene priznanjem Dobra igračka Prijatelјa dece Srbije, a dve i nagradom Gran pri – Igračka sa svrhom.

Podsticao naciju na razmišlјanje i unutar kultnog serijala Fazoni i fore, kao i u kvizu Lavirint na Javnom servisu Radio televizije Srbije kao Tvorac lavirinta i najteža prepreka za takmičare.

Dobitnik je i većeg broja nagrada za fotografiju, koje objavlјuje širom planete. Koautor je NTC sistema učenja i autor koncepta Zagonetna pitanja, kao i programa za usavršavanje Razvoj kreativnosti, Kako razmišlјanjem izvan ustalјenih okvira doći do novih ideja i rešenja?, Zagonetne iluzije mozga i Psihološki tango.

Gostuje kao predavač na fakultetima, u školama i drugim obrazovnim ustanovama u zemlјi i inostranstvu, kao i u kompanijama, na poslovnim forumima i kongresima.

Jedan je od prvih zvaničnih kreativnih ambasadora Srbije u okviru nacionalnog projekta Srbija stvara.

Bio je predsednik Mense Srbije i jedan od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu.

 

 

Exit mobile version